28 / 04 / 2024

Elektrik faturasını kaybettim nasıl öderim?

Elektrik faturasını kaybettim nasıl öderim?

Bir fatura dönemi içerisinde yapılan enerji harcaması ile bu harcamaya karşılık gelen faturada belirtiliyor. Kimi zaman aboneler adına düzenlenen faturayı kaybedebiliyor. Siz de "Elektrik faturasını kaybettim nasıl öderim?" diyorsanız işte yanıtı..



Elektrik faturasını kaybettim nasıl öderim?

Elektrik faturası, gayrimenkuldeki abone her kimse mal sahibi veya kiracısı adına düzenleniyor. Bir fatura dönemi içerisinde yapılan enerji harcaması ile bu harcamaya karşılık gelen faturada belirtiliyor.


Fatura, elektrik sayacının okunması halinde düzenleniyor. Aboneler, ödemek istedikleri fatura ile birlikte ödeme noktasına gidebiliyor.


Ancak kimi zaman aboneler adına düzenenen faturayı kaybedebiliyor. Siz de "Elektrik faturasını kaybettim nasıl öderim?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Elektrik faturasının kaybedilmesi, herhangi bir kayıp olarak nitelendirilmiyor. Eski bir fatura ile veya gerekli olan bilgiler ile (adres ve abone kimlik bilgileri) dönem faturası görevliler tarafından sistem üzerinden bulunabiliyor.


Elektrik faturaları, PTT Şubelerinden, anlaşmalı banka şubeleri ve anlaşmalı ödeme noklarından ödenebiliyor.


En güncel ödeme noktaları listesini www.bedas.com.tr web sitesinde "Hizmetlerimiz/Ödeme Noktalarımız" linkinde yer alıyor. Gecikmiş faturalar ise, tahsilat anlaşması olan tüm bankalar tarafından tahsil edilebiliyor. 


Kiracı elektrik açtırma ücreti ne kadar?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön