29 / 04 / 2024

Veraset ilamını kaybettim nasıl çıkarabilirim?

Veraset ilamını kaybettim nasıl çıkarabilirim?

Yasal mirasçıların kimler olduğunu ve mirastaki payları veraset ilamında görülebiliyor. Daha önceden veraset ilamı çıkarttığınızı ancak bu ilamı kaybettiğinizi düşünelim. "Veraset ilamını kaybettim nasıl çıkarabilirim?" diye soruyorsanız işte yanıtı...



Veraset ilamını kaybettim nasıl çıkarabilirim?

Bir kimsenin ölümü ile geride bıraktığı mirası için yasal mirasçıların kimler olduğunu ve mirastaki payları veraset ilamında görülebiliyor. 


Veraset ilamının alınabilmesi için bir süre kısıtlaması bulunmuyor. İsteyen herkes, istediği bir zaman yetkili mahkemeye başvuruda bulunarak veraset ilamı belgesini alabiliyor.


Mirasçı olduğunu düşünen herkes veraset ilamı için başvuruda bulunabiliyor. Veraset ilamının temin edilebilmesi için gerekli belgeleri de temin etmekle mükellef oluyor.


* Ölüm belgesi,

* Nüfus Kayıt Örneği,

* Veraset ilamı istemi içeren dilekçe.


Veraset ilamı geçerliliğini; ilamında adı geçen mirasçıların tamamı vefat edinceye kadar koruyor.


Peki, daha önceden veraset ilamı çıkarttığınızı ancak bu ilamı kaybettiğinizi düşünelim. "Veraset ilamını kaybettim nasıl çıkarabilirim?" diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.

 

Veraset ilamını kaybedenler..

Kaybolan veraset ilamını tekrar çıkarmak için, daha önce hangi mahkemeden ilam çıkarıldı ise, tekrar aynı mahkemeye başvuruda bulunulması gerekiyor.


Veraset ilamı noter ücreti 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön