28 / 04 / 2024

Elektrik puant saatleri 2015!

Elektrik puant saatleri 2015!

Elektrikte çok zamanlı tarife olan puantlı tarifede, tüketimlerin düşük tarife olan Gece’ye kaydırılması halinde ucuz tarifeden yararlanma fırsatı doğuyor. Peki, elektrik puant saatleri 2015 hangi saat dilimleridir?



Elektrik puant saatleri 2015!

Elektrik tek zamanlı tarifesi günün tüm zamanlarında tüketilen elektrik enerjisine tek bir fiyat olarak uygulanan tarife olup; Puantlı tarife ise çok zamanlı tarifeye deniyor.


Bu tarifede tüketimlerinizi, düşük tarife olan Gece’ye kaydırdığınız zaman ucuz tarifeden yararlanma şansınız bulunuyor. Fakat mekanik sayaçta bu opsiyon bulunmuyor. Elektronik sayaçlar hafızalarında 1 senelik tüketim bilgilerini tutabiliyor.


3 zamanlı tüketim değerlerini gösterebilen elektronik sayacı olmayan abonelerin bu tarifeden yararlanabilmek için bu özelliğe sahip sayaç temin etmesi gerekiyor. Peki, Elektrik puant saatleri 2015 nelerdir?


Elektrik puant saatleri..

Kullanım alışkanlıklarına göre, tarifenizi seçerek tek zamanlı veya çok zamanlı faturalama seçeneklerinden faydalanıp tasarruf yapabilirsiniz. 


T1:(06:0017:00) arası gündüz, normal tarife; analog sayaçlarda hesaplanan toplam tüketime  uygulanan fiyat uygulanır.

 

T2:(17:0022:00) arası puant pahalı tarife; analog sayaçlarda hesaplanan toplam tüketime uygulanan fiyatın 1.5 katı uygulanır. 


T3:(22:0006:00) arası gece ucuz tarife; analog sayaçlarda hesaplanan toplam tüketime uygulanan fiyatın yarısı uygulanır.


3 zamanlı tarifeden yararlanmak için en yakın BEDAŞ Müşteri Hizmetleri Merkezi’ne yazılı olarak başvurmanız gerekiyor.


Elektronik sayaç nedir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön