28 / 04 / 2024

Elektrik ve doğalgaz faturaları alev alacak! Çiftte zam yolda! 

Elektrik ve doğalgaz faturaları alev alacak! Çiftte zam yolda! 

Elektrik, doğalgaz ve akaryakıt fiyatları, özellikle kış döneminde daha çok gündemde yer alacak. Elektrik, doğalgaz fiyatlarına yüzde 20-30 arası iddiası gündeme bomba gibi düştü. Elektrik ve doğalgaz faturaları alev alacak! Çiftte zam yolda! 



Elektrik ve doğalgaza zam geleceği iddiası gündemde bomba etkisi yarattı. Halk Tv yazarı Olcay Aydilek, sektöre göre, gerek elektrik gerekse de doğalgazda belli bir miktar zamma gereksinim olduğunu belirtti.

Aydilek, Elektrik şirketleri, enerji yönetimine, yüzde 20-30 aralığında zammın gerekli olduğunun mesajını ilettiği bilgisini verdi. Ankara’da ise doğalgaza da 'çift' haneli zam konuşulduğunu kaydetti.

Söz konusu zammın 1 Ekim'den itibaren geçerli olacağı ve zammın EPDK ve BOTAŞ'ın kararını ile 26 Eylül'de açıklaması bekleniyor.

Gün geçtikçe alım gücü eriyen vatandaş borç harç hayatını idame ettirmeye çalışırken zamlar peşi sıra gelmeye devam ediyor. Son zam haberi de elektrik ve doğalgaza geldi.

Elektrik ve doğalgaz faturaları alev alacak! Çiftte zam yolda! 

ELEKTRİK VE DOĞALGAZ'A ZAM!

Halk Tv yazarı Olcay Aydilek, 1 Ekim’den geçerli yeni elektrik ve doğalgaz tarifesinde olası zammı köşesine taşıdı. Elektrik ve doğalgaz faturaları alev alacak! Çiftte zam yolda! 

Gelecek hafta Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) elektrik, BOTAŞ'ın da doğalgaz tarifeleri konusunda karar alacağını ifade eden Aydilek, EPDK ve BOTAŞ'ın kamuoyuna zamları duyuracağını söyledi. 

Aydilek, sektöre göre, gerek doğalgaz gerekse de elektriğe belli bir miktar zamma gereksinim olduğunu aktardı. Elektrik şirketleri, enerji yönetimine, yüzde 20-30 aralığında zammın gerekli olduğu mesajını ilettiğini yazan Aydilek, "Ankara’da, doğalgaza da 'çift' haneli zam konuşuluyor" dedi.

"Elektrik ve doğalgaz fiyatları, her kesimi doğrudan etkiliyor. Konut, ticarethane ve sanayi… On milyonların cebine ve yaşamına dokunuyor. Bu nedenle belli ölçüde oy davranışlarını da yorumları da yapılıyor" diye yazan Akdilek, Maliyet artışı olarak üretim ve ihracata yansıyor. Enflasyonu tetikliyor. Bu nedenle enerji zammını, politik süreçlerden bağımsız değerlendirmek mümkün değil. Son sözü, Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek" diye kaydetti.

Bursa'da kentsel dönüşüm kapsamında 96 bina yıkılıyor!

Nova Arsa Ayvalık yüzde 50 peşin ödemelerde vade farksız 24 ay taksit imkanı!

Beylikdüzü Yakuplu, Gürpınar ve Adnan Kahveci Mahallelerinin plan tadilatı askıda!


Geri Dön