27 / 04 / 2024

Bursa'da kentsel dönüşüm kapsamında 96 bina yıkılıyor!

Bursa'da kentsel dönüşüm kapsamında 96 bina yıkılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Yıldırım Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın rezerv yapı alanı ilan ettiği Davutkadı Mahallesi'ndeki dönüşüm projesi için düğmeye bastı.



 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Yıldırım Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın rezerv yapı alanı ilan ettiği Davutkadı Mahallesi'nde yaklaşık olarak 21 bin 450 metrekarelik bölgede yeni bir kentsel dönüşüm projesi inşa etmek için düğmeye bastı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, söz konusu proje alanında yer alan toplamda 96 binanın yıkım çalışmaları ile ilgili bazı incelemeler yapan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz önemli açıklamalar da yaptı.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz yaptığı son dakika açıklamasında söz konusu bölgede yıkımlarına başlanmış olan binaların 50-60 senelik olduğunu dile getirdi.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz yaptığı son dakika açıklamalarında dar sokakların yer aldığı ve insanların yaşam standartlarını düşüren söz konusu bu bölgede adeta yeni bir yaşam alanı hayata geçireceklerini söyledi.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada toplamda 96 mevcut bina ve 278 bağımsız bölümün yer aldığı Bursa Yıldırım Davutkadı Kentsel Dönüşüm Projesi alanında 290 hak sahibi ile uzlaşma görüşmelerinin tamamlandığını söyledi.

Bursa da kentsel dönüşüm kapsamında 96 bina yıkılıyor!

Açıklamasında söz konusu onaylı imar planında konut imarlı iki yapı adası ve park alanı bulunan proje alanında iki ayrı konut imarlı yapı adasında olacak biçimde toplamda 7 blok, 238 bağımsız bölümün yer alacağını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, yaptıkları imar uygulamasıyla toplamda 3 bin 925 metrekarelik yeşil alanı da bölgeye kazandıracaklarını söyledi.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ayrıca açıklamasında söz konusu bu bölgede yapmış oldukları çalışmayla hem Ortayol hem İncirli Caddesi'nin genişlemesini sağladıklarını hem de yeşil alanı ilçelerine kazandırmış olduklarını söyledi.

Yine konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Bursa Yıldırım Davutkadı Mahallesi sakinleri arasında yer alan Mehmet Uğraşır (45) da mahallede uzun süredir kentsel dönüşüm beklediklerine değindi. Açıklamasında söz konusu mahalledeki konutların büyük bir kısmının kerpiçten yapıldığına değinen Bursa Yıldırım Davutkadı Mahallesi sakinleri arasında yer alan Mehmet Uğraşır, bundan sonra depreme dayanıklı, daha sağlam konutlarda yaşamlarını sürdüreceğini de sözlerine ekledi.

Fatura desteği almak isteyen dar gelirliler dikkat! Tarih verildi!

TOKİ'den başkente yeni millet bahçesi geliyor! İhalesi yarın!

Evde bakım maaşı zamları peş peşe hesaplandı! Bakın hesaplara ne kadar yatırılacak!


Geri Dön