Ekonomi

Elektrik yılbaşında zamlanıyor mu? Bakan o soruya cevap verdi! İşte elektrik zammıyla ilgili son dakika gelişmesi...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tüm Türkiye'nin en çok merak ettiği konuların başında gelen elektrik faturalarına ilişkin açıklamada bulundu. Bu açıklama, "yılbaşında elektriğe zam gelecek" şeklindeki iddiaları da çürütmüş oldu

Bakan Dönmez "Elektriğe zam var mı" sorusuna cevap vererek, "İlk değerlendirmelere göre zam yapılmayacak” dedi. Bu açıklama, "yılbaşında elektriğe zam gelecek" şeklindeki iddiaları da çürütmüş oldu. Bakanın açıklaması vatandaşların yüreğine su serpti.

Ankara Temsilcileri ve haber müdürlerinin sorularına cevap veren Bakan Dönmez, elektrik faturalarına zam geleceği yönündeki iddiaların sorulması üzerine, "Şu anda çalışıyorlar, ilk değerlendirmelere göre yılbaşında herhangi bir zam söz konusu değil. Kısa süre içerisinde takvimi açıklayacağız inşallah. Elektrikte de şu anda zam öngörmüyoruz" diye konuştu.

EN SON EYLÜL AYINDA ZAM YAPILMIŞTI!

Elektrik fiyatlarına son olarak 1 Eylül 2022 itibarıyla zam yapılmış, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında fiyatlar sabit kalmıştı. BOTAŞ doğal gazda Eylül ayı tarifesini konutlar için ortalama yüzde 20,4, KOBİ'ler için yüzde 47,6, sanayi tesisleri için yüzde 50,8 ve elektrik üretim amaçlı yüzde 49,5 arttırdığını açıklamıştı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) da konutlarda Eylül itibarıyla geçerli olacak elektrik tarifesine yüzde 20 zam geldiğini duyurmuştu. 

HEDEF GÜVENLİ ENERJİ MERKEZİ OLMAK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in gündeminde uluslararası projeler de vardı. Türkiye'nin enerji merkezi olmasına ilişkin vizyon için ilk kez tarih veren Bakan dikkat çekici açıklamalarda bulundu. 

Bakan Dönmez, "Hem alıcıyı hem de satıcıyı tatmin edecek, memnun edecek, güvenle bu piyasada işlem yapabilecek bir merkez planlıyoruz. Bizim hedefimiz bir sene içerisinde böyle bir piyasayı hayata geçirmek. Belki kalıcı bir piyasadan önce geçiş döneminde daha sınırlı sayıda piyasayla başlayabiliriz" diye konuştu.

Asgari ücret onu da etkileyecek! Yüzde 60 zamlanacak! Üstelik bu zam hem ev sahiplerini hem de kiracıları ilgilendiriyor

Kiracılar dikkat! 6 ay kuralını kimse bilmiyor! Bunu yaparsanız ev sahipleri haklı çıkar!

İstanbullular dikkat! Yılbaşında değişiyor! Bunu yapmayan faydalanamayacak!