27 / 04 / 2024

Elektrikli otobüsler için geri sayım başladı!

Elektrikli otobüsler için geri sayım başladı!

İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci, İstanbulluları elektrikli toplu ulaşım araçlarıyla taşımaya başlayacaklarını belirterek, 2019'da filonun yüzde 25'ini elektrikli, yüzde 30'unu CNG'li (sıkıştırılmış doğalgaz) hale getirmeyi hedeflediklerini bildirdi...



İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci, İstanbulluları elektrikli toplu ulaşım araçlarıyla taşımaya başlayacaklarını belirterek, 2019'da filonun yüzde 25'ini elektrikli, yüzde 30'unu CNG'li (sıkıştırılmış doğalgaz) hale getirmeyi hedeflediklerini bildirdi. 


SÜRÜCÜSÜZ ARAÇ ÜZERİNDE DURULUYOR 


Elektrikli otobüs çalışmalarının devam ettiğini ve bununla ilgili yaptıkları test uygulamalarının başarıyla sonuçlandığını işaret eden Kahveci, "Hem daha uzun hem de daha kolay yönetilebilen sürücüsüz çalışabilen araç üzerinde çalışıyoruz. Tabii kolay değil, zor bir şey. Köprü problemi var. Boğaz Köprüsü'nün üzerine katenerden elektrik alarak tahrik edilen araç sistemi kuramıyoruz. O bölgeyi de akü ile geçebilecek sistem üzerinde çalışıyoruz. Güvenilir bir teknolojik seviyeye eriştiğimizde bunu da halka duyuracağız ve çalışmaya başlayacağız" ifadesini kullandı. 

Son dönemde yaşanan otobüs kazalarının ardından tedbirleri önemli ölçüde arttırdıklarını bildiren Kahveci, toplu ulaşım fiyatları konusunda bir düzenleme yapmayı düşünmediklerini belirterek, öğrencileri sübvanse etmeye devam ettiklerini, öğrencilerin her akbil kullanışında büyükşehir belediyesinin ulaşım otoritelerine ilave 15 kuruş ödeme yaptığını sözlerine ekledi. 


Radikal 




Geri Dön