30 / 04 / 2024

Elektrikli otomobilde yenisi geldi! Fiyatı belli oldu

Elektrikli otomobilde yenisi geldi! Fiyatı belli oldu

Birçok marka yeni ucuz elektrikli modellerini piyasaya sürerken, Citroen Dacia'yı geride bırakacak o modelini tanıttı. İşte, Citroein'in kapış kapış gidecek yeni elektrikli araç modelinin detayları...



Kısa süre önce tanıtımı yapılan Dacia Spring modeliyle birlikte ucuz elektrikli otomobillere gelen talep yükseldi. Talebin artmasıyla birlikte birçok marka bu doğrultuda çalışmalarını yoğunlaştırırken, Citroen'den piyasayı kızıştıracak hamle yapıldı. Yeni elektrikli otomobil modeli Citroen C3'ü tanıtan marka piyasaya çok hızlı girdi...

ELEKTRİKLİ MODELLERİN EN UYGUN FİYATLISI!
Kullanıcıların uygun fiyatlı, ucuz otomobil arayışına kayıtsız kalmayan Citroen, yeni elektrikli modelini piyasaya sunacak. 

Citroen, C4 modellerine yaptığı gibi C3 modeli için de elektrikli versiyon çalışmalarına başladı. Rakiplerine göre özelliklerini geliştiren Citroen, C3 modelinin fiyatını ise 900.000 TL olarak belirledi.

Citroen C3'ün fiyatına bakıldığında bu bazda kimlerle rakip olacağı da az çok belli oldu. İşte, Citroen C3'ün şuan piyasadaki rakipleri:

DACİA SPRİNG ÖZELLİKLERİ
Motor: Elektrik

Maksimum Güç (kW/BG): 48/65

Vites Tipi: Otomatik

WLTP MENZİLİ: 220 KM

Emisyon Kontrol Metodu: WLTP

Fiyat: 969.000 TL

LEAPMOTOR T03 ÖZELLİKLERİ
Maksimum Güç: 80 kW

Maksimum Tork: 158 Nm

WLTP Menzil: 417 km

Batarya Kapasitesi: 41.3 kW/h

Fren Sistemi: Dört Tekerlekli Disk

Hassasiyet: Yüksek

Gecikme: Sıfır

Tam Etki Alanı Kontrolü: Var

Batarya Garantisi: 6 Yıl

Ekran Sistemi: Çift Ekran Etkileşimi

Tavan: Cam Tavan

Gövde Malzemesi: %70 Yüksek Mukavemetli Çelik

Elektronik Park Freni: Var

Park Radarı (Ön/Arka): 11

Araç Stabilite Sistemi: ESC High Plus

HLA (Hill Launch Assist) Sistemi: Var

TPMS (Lastik Basıncı İzleme Sistemi): Var

Fiyat: 995.000 TL’ den başlıyor.

e-C4 ve e-C4 X, ortalama WLTP döngüsüne göre 400 km değerinin üzerine çıkan menzilini yeni bir elektrik motorun desteğiyle sağlıyor. Yeni elektrikli güç-aktarma sistemlerinin motoru ve bataryası, daha verimli olacak ve önemli teknolojik gelişmelerden yararlanacak şekilde tasarlandı.

Elektrik motorunun verimliliği, batarya ve enerjiyi geri-kazanım işlevi, menzile katkı sağlıyor. Ayrıca C4 ve C4 X’in tasarımı da verimliliği destekliyor.

Kompakt batarya boyutu daha az ağırlık ve dolayısıyla daha düşük tüketim anlamına geliyor. 100 kW DC hızlı şarj özelliği sayesinde şarj süreleri optimize ediliyor. Isıtma ve soğutmada yüksek enerji verimliliği için nem sensörlü ısı pompası gibi standart özellikler de araçlarda sunuluyor.

Batarya kapasitesi artmasına rağmen şarj süreleri artmıyor. Böylece kullanım rahatlığı ve pratiklik özellikleri aynen devam ediyor. e-C4 ve e-C4 X’in yeni elektromotoru tüm kullanım gereksinimlerine ve şarj çözümlerine uyumlu olarak standart tek fazlı 7,4 kW entegre şarj cihazıyla donatılıyor. Ayrıca e-C4 ve e-C4 X, 100 kW hızlı şarj (DC) ile 30 dakikada yüzde 20’den yüzde 80’e şarj olabiliyor.

Günlük kullanıma uygun e-C4 ve e-C4 X, farklı seyahat alışkanlıklarını karşılayan ve ulaşılabilir bir elektrikli ulaşım çözümü sunuyor. Hem e-C4 hem de e-C4 X modellerinde en üst donanım seviyesi olan Shine Bold ile sunulacak yeni ve daha güçlü 115 kW (156 HP) elektrik motoru ve yeni 54 kWsa batarya daha fazla sürüş keyfi, menzil ve çok yönlü kullanım sağlıyor.


Geri Dön