28 / 04 / 2024

Nissan Ariya’nın ABD’deki satış fiyatı belli oldu! İşte Türkiye'ye geleceği tarih!

Nissan Ariya’nın ABD’deki satış fiyatı belli oldu! İşte Türkiye'ye geleceği tarih!

İki yıl önce tanıtımı yapılan ancak bir türlü yollara çıkamayan Nissan Ariya'nın ABD’deki satış fiyatı belli oldu. Buna göre Tesla Model Y'nin rakibi olması beklenen elektrikli SUV, 44 bin dolardan (822 bin 696 Türk Lirası) başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.



Peki merakla beklenen Nissan Ariya, Türkiye’de ne zaman satılmaya başlayacak? İşte yanıtı…

Birçok otomobil devi yeni elektrikli otomobillerini arka arkaya tanıtıp satışa sunuyor.. Bu şirketlerden biri de Japonya merkezli Nissan…. 2030 yılına kadar 15 elektrikli modele sahip olmayı amaçlayan ve bu kapsamda milyarlarca dolarlık yatırım yapan şirket, yeni elektrikli SUV’si Ariya’yı geçtiğimiz yıllarda tanıtmıştı. 2020 yılında otomobil için gerçekleştirdiği tanıtımda aracın 2021 yılında yollarda olacağını belirten Nissan, ancak daha sonra yapılan açıklamalarda otomobilin çıkış tarihinin tedarik sorunları ve üretim gecikmeleri nedeniyle ertelendiğini duyurmuştu.

 Ve en sonunda merakla beklenen otomobilin Amerika’daki satış fiyatı belli oldu. 

Daha önce SUV’nin fiyatının 47 bin dolardan başlayacağı belirtilmişti. Şimdi ortaya çıkan bilgiler ise otomobil devi Nissan’ın fiyat konusunda değişikliğe gittiğini ve Ariya’yı daha ucuza satacağını açığa çıkardı. 

ABD’de 2023 model Nissan Ariya, giriş seviyesinde 44.485 dolardan (822 bin 696 Türk Lirası) başlayan fiyatlarla satışa sunulacağı da anlaşılıyor. 2022 yılının sonunda ABD’de satışa çıkması beklenen aracın önce önden çekişli versiyon ile daha sonra ise diğer versiyonlarla geleceği vugulanıyor. Bunun yanı sıra en üst paketin de 60.190 dolardan (1 milyon 113 bin 118 Türk Lirası) satışa çıkacağı görülüyor.

NISSAN ARIYA’NIN ÖZELLİKLERİ

Tasarımı ile dikkatleri üzerine çeken SUV’un, 218 beygirlik tek bir elektrikli motora sahip olduğunu belirtelim. Otomobil, en üst pakette ise 394 beygirlik güç üreten çift elektrikli bir motor ile tüketicilerin karşısına çıkacak.
Tesla Model Y'ye rakip olması beklenen araç, tek motorlu versiyonunda 0’dan 100’e 7,5 saniyede, çift motorlu da ise 5,1 saniyede çıkabilme özelliğine sahip. Ayrıca Ariya’nın maksimum hızının 200 km/s olduğu açıklandı.
Nissan’ın ürettiği teknolojik olarak en gelişmiş araç olarak tanımladığı Ariya, 480 kilometreye varan bir menzile sahip olmasıyla da öne çıkıyor.. 63 kWh ve 87 kWh pil seçenekleriyle sarışa sunulacak otomobil, Nissan’ın ProPilot ASSIST 2.0 ismi verilen gelişmiş sürücü asistanına da sahip olmasıyla biliniyor.

Nissan Ariya’nın ABD’deki satış fiyatı belli oldu! İşte Türkiye ye geleceği tarih!


Geri Dön