Otomobil

Elektrikli otomobillere özel üretilecek!

Elektrikli otomobillere özel yeni jant üretimi, 6 milyon adetlik satış oluşturan Avrupa jant yenileme pazarında başladı. Böylece birçok elektrikli araç kullanıcısının özel olarak satın aldığı veya bakımını yaptığı araç jantlarında yeni bir devir başlamış oldu. Bu durum ise elektrikli araç kullanıcıları tarafından özel bir ilgiye sebep olacak mı bunu ilerleyen süreç gösterecek

Bundan böyle sadece elektrikli araçlar için imal edilmiş jantlar piyasada yer alacak. Bu durum ise elektrikli araç kullanıcıları tarafından özel bir ilgiye sebep olacak mı bunu ilerleyen süreç gösterecek.


ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLERE ÖZEL JANT 
Tam elektrikli ve hibrit araçların son dönemlerde dünya genelinde bir furya oluşturduğunu herkes biliyor. Bu furya ise birçok alanda üreticileri etkilemiş vaziyette. Bu alanlardan birisi de jant üretimi. Bunun sonucunda ise Avrupa’da, elektrikli otomobillere uygun, daha ekonomik ve kuvvetli tipte jantların üretimine başlandı. Pazarda üretime başlanan ürünlerin Tesla, Audi gibi markaların elektrikli modellerine uygun olduğu da bildirildi. 
Ayrıca yeni ölçülerin de ilerleyen günlerde devreye gireceği de duyuruldu. Bu özel jant furyası ise sadece elektrikli araçlar ile sınırlı kalmadı. Diğer yandan satışları hızla artan motokaravanlara yönelik jantların da imalatına başlandığı duyuruldu. Üretilen bu ürünler ise Avrupa ile eş zamanlı olarak Türkiye pazarına da sokulacak. Elektrikli otomobillere özel jant fiyatlarının ise diğer jant fiyatlarına göre yüzde 15 daha yüksek olacağı da belirtildi.
Avrupa’da binek otomobillerin jant yenileme pazarı yılda 6 milyon adet. 

Diğer yandan pandemi öncesinde yüzde 10 paya sahip premium jantların payı ise bu dönemde yüzde 5-7 civarına geriledi. Araç üretiminde yaşanan sorunlar, araçların yüksek maliyeti gibi sorunlarda kullanıcıları orta sınıf jantlara sürüklemiş durumda. Fakat yine de kullanıcılar tarafından jantlar ayrı bir aksesuar olarak görülmeye devam ediyor. 

Sektör temsilcilerinin belirttikleri üzere araç kullanıcılar, genel olarak jantların tasarımına dikkat ediyorlar. Tasarımı güzel olan jantın alaşımı ikinci planda kalıyor. Fakat aslında fiyatlar tasarıma göre yükselmiyor. Şu günlerde ürün fiyatları, enerji artışıyla yükseliyor. Mevcut durumda ise fiyat yükselişi orta sınıf jantta yüzde 30, premium jantlarda ise yüzde 50 seviyelerine kadar çıktı. Ayrıca Avrupa’ya jant tedariki sağlayan orta ve uzak doğulu firmaların artan nakliye bedelleri sebebiyle bu teslimatı sağlayamadıkları da belirtiliyor.

Editörün notu:  Bu haber 02:30 saatinde yazılmış olup, güncel dolar kuru güncel dolar kuru 18,23 TL'dir. Euro kuru 18,26 TL, altının gramı ise 983.47 TL'dir. 

Mango’da %60’a varan indirim! Mango 19 Eylül 2022 fiyat listesi

A101 bahçe ve balkon mobilyasında tüm fiyatları indirdi! A101 18 Eylül 2022 fiyat listesi