19 / 05 / 2024

Elektrikli Renault Megane için geri sayım başladı!

Elektrikli Renault Megane için geri sayım başladı!

Renault Megane yepyeni elektrikli versiyonu ile yakında yollarda olacak. Yeni Megane E-Tech yüzde 100 elektrikli modelinin sonbaharda satışa çıkması bekleniyor...



Elektrikli Renault Megane sonbaharda Türkiye’de satışta olacak. Elektrikli Renault Megane 470 km menzilli batarya versiyonuyla dikkat çekiyor. Yeni model Megane toplam 4.2 m uzunluğa, 2.6 m aks mesafesi ve 1.5 metre yüksekliğe sahip. 

Yeni Megane E-Tech yüzde 100 elektrikli modelin fiyatı ise henüz belli olmadı. CMF-EV platformunda üretilen aracın Fransa’da vergi teşvikli fiyatı 29 bin ile 38 bin euro arasında değişiyor.  

Elektrikli Renault Megane için geri sayım başladı!

F5haber'de yer alan habere göre; yeni modelde iki farklı menzil batarya seçeneği bulunuyor. 40 kWh-300 km ve 60 kWh-470 km. Renault MAİS, Türkiye’ye otomobilin uzun menzilli versiyonu getirecek.

Yeni Megane E-Tech, 218 beygir güç üretirken, 300 Nm tork sağlıyor. Megane E-Tech, 130 kW DC şarjla WLTP’ye göre 30 dakikada 300 km’ye kadar enerji depolayabiliyor.

Yeni Megane her fren yaptığında, batarya bir miktar enerjiyi geri kazanıyor.D (Drive) konumunda aktif olan rejeneratif fren işlevi, gaz pedalından ayağın kaldırılmasıyla enerjiyi geri kazanıyor.
 


Geri Dön