Ekonomi

Elektrikte indirim en erken 6 ay sonra

EPDK, yaptığı yazılı açıklamasında elektrik fiyatlarının artışlarının ardından arz güvenliğinin sağlanması ve piyasanın sağlıklı işleyişinin sürmesi için 6 aya kadar önlem alınacağını duyurdu. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektrik fiyatlarıyla ilgili açıklama yaptı

EPDK’nin elektrik fiyatlarındaki artışa karşı 6 aya kadar önlem alınması yönünde karar aldığı açıklandı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektrik fiyatlarıyla ilgili açıklama yaptı. Elektrik fiyatlarının makul olmayan değerlere yükselmesi, meydana gelen kaynak maliyeti artışlarından dolayı üretim yapamayan santrallerin de arz güvenliğine katkısının sağlanması ve piyasanın kesintisiz ve sağlıklı işleyişinin devam edilebilmesi için kanun çerçevesi kapsamında alınacak önlemlerin belirtildiği açıklandı.

EPDK, kanun kapsamında 6 aya kadar önlem alınmasının sağlanılacağını duyurdu.

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan yapılan açıklamada, "Yaşanan kaynak maliyeti artışları sebebiyle üretim yapamayan santrallerin de arz güvenliğine katkısının sağlanması, elektrik enerjisi fiyatlarının makul olmayan değerlere ulaşmasının önlenmesi ve piyasanın kesintisiz ve sağlıklı işleyişinin devam ettirilebilmesi adına Kanunun verdiği yetki kapsamında Kurumumuzun alacağı önlemlerin usulü belli olmuştur. Kanunun cevaz verdiği ölçüde 6 aya kadar önlem alması sağlanacaktır." ifadeleri paylaşıldı.

Ödemeler PTT’den yapılıyor! Devletten vatandaşa elektrik faturası desteği…