07 / 07 / 2024

Elektrikten sonra bir indirim müjdesi de doğalgazdan geldi!

Elektrikten sonra bir indirim müjdesi de doğalgazdan geldi!

Elektrik ve doğal gazda daha önce sıkça duymaya alıştığımız zam haberler bugünlerde yerini indirim haberlerine bıraktı. Dün sanayi elektriğinde yapılan yüzde 12’lik indirimin ardından bu kez de yine sanayi elektriğinde bir indirim haberi geldi.



BOTAŞ açıklamasına göre, konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine şubatta uygulanacak satış fiyatı 1000 metreküp doğal gaz için 4 bin 80 TL, sanayi abonelerinin tarifesi, kademe 1 için 1000 metreküp doğalgazda 7 bin 124 TL, kademe 2 için ise 13 bin 727 TL olarak belirlendi.

Diğer yandan elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 15 bin TL olarak duyuruldu.

Elektrikten sonra bir indirim müjdesi de doğalgazdan geldi!

ELEKTRİĞE DE YÜZDE 12 İNDİRİM GELMİŞTİ

Dün akşam da EPDK tarafından yapılan açıklama ile, enerji tavan fiyatlarında indirime gidildiği duyurulmuş ve bunun sanayi elektriğine yüzde 12 olarak yansıyacağı açıklanmıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz aldıkları kararla serbest piyasada elektrik tavan fiyatını 4200 tl/mwh’den 3650 tl/mwh’ye düşürdüklerini ve böylece serbest piyasada satılan elektrik fiyatı üzerinden elektrik tüketimi yapan özellikle sanayi kuruluşlarında elektriğin bedelinin şubat ayı itibarıyla yüzde 12 düzeyinde düşmesini bekliyoruz” ifadelerini kullanmıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön