23 / 07 / 2024

Elinde doları olanlar havalara uçuyor! Bozduranlar ise bin pişman! İşte 20 günlük dolar tahmini!

Elinde doları olanlar havalara uçuyor! Bozduranlar ise bin pişman! İşte 20 günlük dolar tahmini!

Dolar kurundaki tahminler yatırımcıları harekete geçirdi. Uzman isimlerde bu konuya dair tahminlerini yöneltti. İşte detaylar!




20 GÜN SONRA DOLARIN AKIBETİ NE OLACAK?

Dolar kurunda yaşanan hareketler ile inişli çıkışlı rakamlar gündemde yer alıyor. Yatırımcılar tarafından yakın merceğe alınan son dakika gelişmelere dair açıklamalar uzman isimlerden geldi.

Geçtiğimiz günden beri Kapalıçarşı'da 19,63 TL seviyelerinden kapanışa uğrayan dolar kuru yeni güne de yatay olarak başladı. Yatay başlayan dolar kurunda milyonlarca yatırımcı yakın merceğe aldı. Dolar kuruna dair kafalarda dönüp duran "Dolar kuru yükselecek mi?", "Dolar kuru düşecek mi?" ve "Doların geleceği ne olacak" şeklindeki sorular bu aralar sıkça sorulmaktadır. İşte bu sorulara o uzman isimden yanıt geldi.

Dolar kuru hakkındaki 20 günlük bir tahminde bulundu. FED’in işaret eden uzman isim elinde dolar olan vatandaşlara seslendi.

FED FAİZ KARARINI MAYIS AYINDA ALINACAK!

Piyasalarda yaşanan hareketlilik ile beraber ABD Merkez Bankası tarafından alınan faiz kararı toplantısının gününe vurgu yaptı.

FED tarafından nisan ayında verilmesi beklenen kararın mayıs ayına yollandığı bilgisi paylaşıldı. Bir sonraki toplantının ise 2 ile 3 Mayıs tarihleri arasında yapılacağı dile getirilerek 3 Mayıs akşamı kritik karar verilmiş olacaktır. FED tarafından verilecek olan karara ise son 20 gün kalmasıyla birlikte uzman isim elinde dolar olan yatırımcıyı uyardı. Yatırımcılar dolar almalı mı? Dolar satmalı mı? sorusuna yanıt veren uzman isim 20 gün sonrasına dair kritik değerlendirmelerde bulundu.

DOLAR KURUNDA 40 TL TAHMİNİ GELDİ!

Amerika Merkez Bankası tarafından geçtiğimiz ay yapılan toplantı ile beraber politika faizinde 25 baz puan değerinde artışa gidilmişti. ABD Merkez Bankası aldığı karar ile birlikte faiz oranlarını yüzde 4,75 ile yüzde 5 aralığına çıkarttı.

Son yaşanan artış ile birlikte de politika faizi 2007 senesinden itibaren kaydedilen en yüksek aralığına yükseldi. Ekonomist Selçuk Geçer tarafından paylaşılan tahminler sonrasında doların 36 TL'ye çıkacağı kısa bir süre içinde de 40 TL'ye yükseleceği bilgisini yatırımcılar için paylaştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön