04 / 05 / 2024

Elinde euro olanlar hemen bakın! 3 gün sonra euro böyle olacak

Elinde euro olanlar hemen bakın! 3 gün sonra euro böyle olacak

Euro kurunda son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Euro kurunun kaderini belirleyecek kritik gelişme için 3 gün kaldı. Euronun ne kadar olacağını merak edenler için gözler perşembe gününe çevrildi. Elinde euro olanlar hemen bakın! Euro kuru bu kadar olacak.



3 GÜN SONRA EURO BÖYLE OLACAK

Avrupa'da süregelen enerji tedarik sıkıntılarının yanında siyasi sorunlar da devam ederken gözler perşembe günkü Avrupa Merkez Bankası faiz kararına çevrildi.

Piyasalar, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) kritik faiz kararınıbekliyor. Bankanın faizleri küresel mali kriz öncesinde görülen seviyelere yükseltmesi bekleniyor.

Elinde euro olanlar hemen bakın! 3 gün sonra euro böyle olacak

Avrupa ekonomilerinde resesyon sinyallerinin verildiği şu dönemde verilecek bu karar piyasa tarafından dikkatle takip edilecek. Ayrıca ECB Başkanı Christine Lagarde’ın konuşmasında vereceği sinyaller de yakından izlenecek.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda ECB’nin faizleri 75 baz puan artıracağı öngörülüyor. Lagarde’ın toplantı sonrası yapacağı konuşmada vereceği mesajlar varlık fiyatları açısından kritik önem taşıyor.

Bölge ekonomisi resesyon ve enflasyon arasında sıkışırken bu sıkışıklığa karşı ECB’nin atacağı adımların büyük önemi var.

Euro Bölgesi’nde ağustos ayında yüzde 9,1 olan enflasyon eylül ayında yüzde 9,9’a yükselerek rekor kırmıştı.

ECB ise yüksek enflasyona karşı politika faizlerini kademeli olarak artırırken banka son toplantısında politika faizlerini yüzde 0,50’den yüzde 1,25’e yükseltti.

Son toplantıda alınması beklenen 75 baz puanlık faiz artışı ile beraber bankanın yaptığı faiz artışlarının 2008 krizi öncesi seviyelere gelmesi piyasada endişelere neden oluyor.

 Elinde euro olanlar hemen bakın! 3 gün sonra euro böyle olacak

Karar sonrasında euro kurunda yükselişler bekleniyor. Avrupa Merkez Bankası faizleri artırmayı planlarken euronun değer kazanarak yükselişe geçmesi beklentiler arasında yer alıyor.

Peki euro ne kadar? Euro/TL bugün ne kadar oldu? Euro kaç lira? Euro bugün kaç TL? İşte 24 Ekim 2022 euro kuru.
 


Geri Dön