10 / 05 / 2024

Elinde euro olanlar hemen harekete geçsin! Avrupa Merkez Bankası tarih vererek resmen açıkladı!

Elinde euro olanlar hemen harekete geçsin! Avrupa Merkez Bankası tarih vererek resmen açıkladı!

Avrupa Merkez Bankası başkanlarından euronun kaderini belirleyecek kritik açıklamalar geldi. Elinde euro olanlar hemen harekete geçsin! Avrupa Merkez Bankası tarih vererek resmen açıkladı!



AVRUPA MERKEZ BANKASI TARİH VEREREK RESMEN AÇIKLADI!

Bu hafta piyasalarda kritik gelişmeler yaşanacak. 1 Şubat günü Amerika Merkez Bnakası faiz kararı açıklanacak ve ardından Amerika Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın konuşması takip edilecek. 2 Şubat gübü ise Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak.

Avrupa Merkez Bankası faiz kararı öncesi Avrupa Merkez Bankası (ECB) üyesi, Slovakya Merkez Bankası Başkanı Peter Kazimir ve ECB üyesi, Hollanda Merkez Bankası Başkanı Klaus Knot, iki 50 baz puanlık faiz artırımına ihtiyaç duyulduğunu söyleyerek, şahin tonda mesajlar verdi. 

"Enflasyonda üst üste iki ay görülen gerileme iyi haber" diye belirten Kazimir, "Ancak bu faiz artırım tempomuzu düşürmek için bir neden olamaz. İki kez daha faizi 50 baz puan artırmamız gerektiğine inanıyorum" dedi.

Knot, "Faizleri Şubat ve Mart'ta 50 baz puan artırmayı bekliyoruz. Ancak işimiz bu artırımlar ile bitmeyecek. Mayıs ve Haziran'da daha fazla adım bunları takip edecek" ifadelerini kullanarak faizlerin daha fazla yükseleceğine işaret etti. Tüm bu kritik gelişmeler euronun yönünün yukarı olduğunu gösteriyor. Anslistlere göre euro/TL kurunun yükselişe geçmesi bekleniyor.

Peki bugün euro ne kadar? Euro kaç lira? 28 Ocak 2023 euro ne kadar? Euro/TL ne kadar oldu? Son dakika euro/TL kuru...

 


Geri Dön