30 / 04 / 2024

Elinde gram altını olanlar dikkat! Açıklama geldi gözler mayıs ayında!

Elinde gram altını olanlar dikkat! Açıklama geldi gözler mayıs ayında!

Yükselen enflasyon oranları, Rusya Ukrayna arasındaki savaş, Çin'deki koronavirüs vakaları gibi belirsizlikler yatırımcılar tarafından en güvenli liman olarak adlandırılan altına talebi yükseltti. Gözler Mayıs ayına çevilirken kritik seviye bekleniyor...



ÜNLÜ & Co Araştırma Bölümü Kıdemli Müdürü Murat Akyol’a göre; TCMB’nin faiz oranlarını bir süre sabit tutacağı ve Kur Korunmalı Mevduat (KKM) benzeri ürünlerle TL’nin desteklenmeye devam edeceği varsayımı altında dolar/TL yukarı yönlü denemeler yapsa bile TL, trende dönüşen bir değer kaybıyla karşılaşmayabilir. Bu nedenle gram altın fiyatında belirleyici unsur ons altın olacak.

Elinde gram altını olanlar dikkat! Açıklama geldi gözler mayıs ayında!

 Murat Akyol, önde gelen merkez bankalarının yüksek enflasyonla mücadele etmek için küresel ölçekte faiz silahını daha rahat şekilde kullanmalarının fiyatlarda baskı oluşmasına yol açabileceği öngörüsüyle mayıs ayı sonuna kadarki süreç için gramda 850-900 lirayı işaret ediyor.

Mayıs sonuna kadar gram altın ne olur? 8 kurumun gram altın tahmini ise şöyle:


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön