Altın & Gümüş

Elinden çıkaran bin pişman olacak! Ünlü piyasa uzmanı altının pik seviyesini açıkladı

Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesinde altın fiyatlarında düşüş sürüyor. Dolar kuru ise dalgalı seyrine devam ediyor. Piyasa Uzmanı Tuna Kaya, dolar ve altın için kritik öngörülerde bulundu. Elinde altın ve dolar bulunduran yatırımcılar ise ne yapacaklarını bilemiyor

İç piyasalarda Merkez Bankası’nın faiz kararı beklenirken altın ve dolarda düşüş devam ediyor. Elinde altın ve dolar bulunduran yatırımcılar ise ne yapacaklarını bilemiyor. Yıl sonunu işaret eden Para Piyasaları Uzmanı Tuna Kaya, gram altında pik seviyeyi öngördü.

İşte Tuna Kaya’nın açıklamaları:

"2022 yılı başında kurda 13,60 seviyeler vardı. 40 gün durakladı. Sonra Mart ayında 14,90'da kaldı. Artık kur 2 hafta tutunabiliyor.”

“BARAJ SEVİYESİ HIZLI YIKILDI”
“15,70 hızlı aşındı. An itibari ile 17,30 barajı da yıkıldı yıkılacak. Eylül ayında inanılmaz ölçüde döviz ihtiyacı olacaktır.”


“GRAM ALTININ 2 BACAĞI VAR”
“Gram altının 2 bacağı var. Biri ons diğeri dolar/TL. Dolardaki yükseliş gram altında hareketlilik başlatacak.”

YIL SONUNA DİKKAT
“1000 TL'den alım yapılabilir. Yıl ortasında 1200 TL'lik seviyeleri görebiliriz. Yıl sonunda 1400 TL ve 2000 TL cepte olabilir.”

“2360 SEVİYELERİNİ GÖREBİLİRİZ”
“Eylül ayında 1200 liraya gelen altın yarısı kadar yukarı çıkabilir. Gram altında 2360 seviyesini de görebiliriz"
Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesinde altın fiyatlarında düşüş başladı. Dolar kuru ise dalgalı seyrini sürdürüyor. Piyasa Uzmanı Tuna Kaya, dolar ve altın için kritik tahminlerde bulundu. Gram altının 2 bacağı olduğunu ve bunlardan etkilendiğini belirten Tuna Kaya, yıl sonunda gram altının 2400 seviyelerine kadar çıkacağını söyledi.

https://emlakkulisi.com/dolar-yatirimcilari-aman-dikkat-dolar-sasirtti-son-dakika-dolar-alis-satis-fiyatlari-23haziran-2022/710684