29 / 04 / 2024

Elon Musk'ın serveti katlandı!

Elon Musk'ın serveti katlandı!

SpaceX ve Tesla CEO’su Elon Musk’ın serveti 335 milyar dolara yükseldi. Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, teknoloji devi Elon Musk’ın serveti, 24 milyar dolar daha artış gösterdi ve 335 milyar dolara ulaştı.



SpaceX ve Tesla CEO’su Elon Musk’ın serveti 335 milyar dolara yükseldi. Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre; dünyada bu rakamları gören ilk kişi olmasından yalnızca birkaç gün sonra, yatırım uzmanı Warren Buffett'a üç kat fark attı.

Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde, teknoloji devi Elon Musk’ın serveti, 24 milyar dolar daha artış gösterdi ve 335 milyar dolara ulaştı. Berkshire Hathaway CEO'su Buffet’ın ise net serveti 104 milyar dolar seviyesinde.

Elon Musk ın serveti katlandı!

GÜNEY AFRİKA’NIN MİLLİ GELİRİNİ GEÇTİ

50 yaşındaki Elon Musk, aynı zamanda, Dünya Bankası verilerine göre, geçtiğimiz sene 301,9 milyar dolar milli gelir elde eden anavatanı Güney Afrika'nın bütün gayri safi yurtiçi hasılasından daha fazla parayı bulunduruyor. 

Bununla beraber Elon Musk’ın servetindeki son yükseliş Tesla'nın hisselerindeki yüzde 8,5'lik bir artıştan meydana geldi. Musk'ın net serveti 2021 yılında toplam 165 milyar dolarlık yükseliş kaydedildi. Multimilyarder, sene başında şirketin yaklaşık yüzde 22,4'ünün sahibiydi.

Tesla hisseleri, Mart ve Mayıs aylarındaki gerilemelere karşın, sene başından bu yana yüzde 65,6 yükseldi. Geçtiğimiz hafta, Hertz'in 100 bin Tesla sipariş ettiği haberinden sonra şirketin hisselerinde yaşanan yüzde 13'lük bir sıçrama ise Musk'ın servetinin 36 milyar dolar daha artmasını sağladı. Bloomberg tarafından belirtilene göre, tarihte ilk defa bir insanın serveti tek günde bu kadar büyük bir yükseliş sergiledi. 

Elon Musk ın serveti katlandı!

142 MİLYAR DOLAR DAHA FAZLA PARAYA SAHİP

Bütün bunların yanı sıra Musk şu anda, Bloomberg endeksine göre 193 milyar dolarlık serveti bulunan dünyanın en zengin ikinci insanı olan Amazon kurucusu Jeff Bezos'dan 142 milyar dolar daha fazla paranın sahibi.

Elon Musk milyarderler için vergi tasarısına tepki gösterdi!

Elon Musk, San Francisco'daki evini 32 milyon dolara satıyor!


Geri Dön