Kripto Paralar

Elon Musk'tan Bitcoin hamlesi! Tüm yatırımcılar bu kararı konuşuyor!

Elon Musk'ın sahibi olduğu Tesla şirketinin 2. çeyrek raporunda Bitcoin varlıklarının yüzde 75'inin satıldığı açıklandı. Peki Musk bu satışı neden yaptı? İşte cevabı...Elon Musk'tan konuya ilişkin yeni bir hamle geldi

Tesla ve SpaceX'in sahibi Elon Musk, Bitcoin'in boğa sezonunda olduğu, geçen yıl boyunca Bitcoin’e dair yaptığı paylaşımlarla gündemden düşmemişti. Elon Musk'tan konuya ilişkin yeni bir hamle geldi. Elon Musk'ın şirketinin, Bitcoin varlıklarının yüzde 75'ini sattığı öğrenildi.

İş insanı Elon Musk'ın sahibi olduğu Tesla şirketinin 2. çeyrek raporunda Bitcoin varlıklarının yüzde 75'inin satıldığı açıklandı. Söz konusu bilgi, Tesla tarafından yayımlanan kazanç raporu ile elde edildi. Peki Elon Musk bu satışı neden yaptı? İşte cevabı...

TESLA, BITCOIN VARLIKLARININ YÜZDE 75'İNİ SATTI

Tesla, yayınladığı kazanç raporunda, 936 milyon dolarlık Bitcoin satışı yapıldığını açıkladı. Bu durum, şirketin, elinde bulunan Bitcoin'lerinin yüzde 75'ini sattığı anlamına geliyor. Söz konusu açıklamada, Tesla'nın sadece 218 milyon dolarlık dijital varlığa sahip olduğu bilgisi yer alıyor.

Tesla'nın kazanç çağrısı sırasında CEO Elon Musk, şirketin "Çin'deki yeni tip koronavirüs (Covid-19) kilitlenmelerinin belirsizliği göz önüne alındığında" nakit pozisyonunu en üst düzeye çıkarmak için Bitcoin'in çoğunu sattığını söyledi.

Bununla beraber Musk, Tesla'nın gelecekte Bitcoin artırmaya açık olduğunu ve bu hamlenin Bitcoin hakkında bir karar olarak algılanmaması gerektiğini ifade etti. Elon Musk ayrıca Tesla'nın dogecoin'lerinin de hiçbirini satmadığını söyledi.

BOĞA SEZONU NEDİR, BOĞA PİYASASI NASIL ANLAŞILIR?

Boğa piyasası, boğa koşusu ya da boğa sezonu olarak da bilinen ve yatırımcıların en fazla satın alma yaptıkları dönemdir. Yatırımcıların alımlarının yükseldiği ve talebin arza göre daha fazla olduğu döneme boğa sezonu denir. Bu dönemde talep, arzdan daha ağır basar ve piyasaya güven de oldukça yüksektir. Eğer belirli bir pazarda fiyat hızla yukarı doğru gidiyor ise bu durum boğa sezonunun başladığını gösterir.

Fiyatların zamanla daha da artacağını düşünen yatırımcılar bu dönemi ¨boğa¨ olarak adlandırır. Yatırımcı güveni arttığında olumlu bir döngü oluşur ve bu döngü de daha fazla yatırım çeker. Bu durumda fiyatlar da daha çok yükselir. Bu durum büyük yatırımcıların aldıklarını satmasıyla birlikte sona ermeye başlar. Boğa piyasasının bitişini ise fiyatlardaki ani düşüşlerden veya ani dalgalanmalardan anlamak mümkündür.

Elon Musk Twitter ile mahkemelik oluyor! Dünyanın en zengin insanı öyle bir şey yaptı ki

Elon Musk'tan şaşırtan karar! Feshetti

Elon Musk kaybetti! Artık ilk sırada değil…