Otomobil

Tesla affetmedi! Tek tek geri çağırıyor!

Elektrikli araç üreticisi Tesla'dan beklenilmeyecek bir haber geldi. ABD’den tek tek geri çağırdığı öğrenildi. İşte detaylar!İşte haberin merak edilen detayları…

Elektrikli araç üreticisi Tesla, pencerelerin çok hızlı açılıp kapsanması sorunundan dolayı ABD'deki 1,1 milyon aracını geri çağırdı.

İşte haberin merak edilen detayları…

Tesla ABD’deki 1,1 milyon aracını geri çağırıyor. BBC’nin haberine göre, ABD’de konuyla ilgili yetkililerin hazırladığı rapora göre, araçlarda bir engel tespit edildiğinde pencerelerin doğru tepki vermeyebileceği ortaya çıktı. Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresince, bu durumun bir güvenlik ihlali olduğunu belirtti. Bu nedenle 1,1 milyon aracın, pencerelerin çok hızlı kapanması ve insanların parmaklarını sıkıştırma ihtimaline karşı geri çağrılmasına karar verildi.

Tesla'dan yapılan açıklamada, sorunun bir yazılım güncellemesiyle çözüleceği ifade edildi. Şirket ağustostaki üretim testi sırasında otomatik pencerelerle ilgili sorunu ortaya çıktı. Bu sorunla ilgili herhangi bir garanti talebi, kaza, yaralanma veya ölüm ihbarı olmadığı belirtildi. Sorun teşkil eden araçların sahipleri 15 Kasım tarihinden itibaren mektup ile bilgilendirilecek. Şirket belgeleri, 13 Eylül'den sonra üretilen araçların, sorunu çözmek için gereken güncellenmiş yazılıma sahip olduğunu tespit edildi.