Magazin

Elvis Presley'in tarihi evi Graceland açık artırmada satılacak!

Dünyanın en ikonik sanatçıları arasında yer alan Elvis Presley'in tarihi evi Graceland, bu hafta hacizli bir açık artırmada satışa çıkarılacak. İşte konu ile ilgili detaylar...

Efsanevi şarkıcı Elvis Presley'in mezarının da yer aldığı Graceland adlı evi, bu perşembe günü hacizli bir açık artırmayla satışa sunulacak.

WREG-TV News'in haberine göre Graceland ve Elvis Presley Bulvarı üzerinde yer alan arazi, 23 Mayıs 2024 tarihinde Shelby County Adliyesi'nde en yüksek teklifi verene, nakit karşılığında satılacak .

Graceland'in şu anki sahibi olan Elvis'in torunu ve aktris Riley Keough söz konusu bu satışın "dolandırıcılık" olduğunu öne sürerek, konu hakkında dava açtığını belirtti.

Aktris Riley Keough'un avukatına göre Pazartesi günü söz konusu satışa ilişkin geçici bir yasaklama emri çıkarıldı ve çarşamba günü ihtiyati tedbir duruşması yapılacak.

Gündeme bomba gibi düşen konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre söz konusu haciz işlemi, Riley'nin annesi ve Elvis'in tek çocuğu olan Lisa Marie Presley'in, 2018'te çektiği 3,8 milyon dolarlık krediye karşılık olarak Graceland'i teminat olarak göstermesinden ve kredi ödeme şartlarının sağlanmamasından kaynaklanıyor.

BALAYI EVİ DE 6 MİLYON DOLARA SATIŞA ÇIKMIŞTI

Rock'ın Kralı lakaplı ABD'li şarkıcı Elvis Presley ve Priscilla Presley'in 1967 yılında balayını geçirdiği Kaliforniya'da yer alan lüks malikane de geçtiğimiz yıllarda, 6 milyon dolar bedelle satışa çıkmıştı.

Sabah'ın aktardığı habere göre Elvis Presley ve Priscilla Presley'in en mutlu günlerini geçirdiği söz konusu ev, mimar William Krisel tarafından 1960 yılında hayata geçirilmişti.

Hem San Jacinto Dağları hem de Coachella Vadisi'nin muhteşem manzarasına sahip olan ve 5 bin metrekare alanda hayata geçirilen malikanenin detayları da adeta dudak uçuklattı.

Geçtiğimiz yıllarda 6 milyon dolar gibi bir bedelle satışa çıkarılan malikanede 5 oda ve 5 tuvaletin yanı sıra ayrıca  bir büyük yüzme havuzu ve bir de tenis kortu bulunuyordu. Ayrıca satışa çıkarılan söz konusu evin her köşesinde Elvis Presley'e ait anılar da yer alıyordu.

Sabancıların Atlı Köşk'ü icradan satılıyor!

Ekonomistten yabancıya konut satışı çıkışı: Zenginlerin varlıklarını Araplara, başka ülkelere satmasına karşıyım!

Kiracıların yüzde 86'sı ev sahiplerine resmi zam oranının üstünde kira veriyor!