29 / 04 / 2024

Emaar'la Cihan Kamer ortaklığı sona erdi

Emaar'la Cihan Kamer ortaklığı sona erdi

Dubai merkezli müteahhitlik şirketi Emaar Properties, Türkiye'de Atasay Grubu CEO'su Cihan Kamer'le ortak şirketleri olan Emaar Türkiye'nin tamamına sahip oldu.



Kamer'in elindeki yüzde 40 hisseyi aldıklarını açıklayan Emaar, hisse devrinin gerçekleştiğini belirtti. Emaar'ın Kamer'in hisselerine ne kadar ödediği ise açıklanmadı. Kamer'in Emaar Türkiye yönetiminden istifasını Milliyet duyurmuştu.

Yeniden yapılanma
Atasay Grubu CEO'su Cihan Kamer yaptığı açıklamada, Atasay'ın ana faaliyet alanı olan kuyumculuk sektöründeki 70 yıllık birikimiyle ulusal ve uluslararası piyasaların nabzını iyi tutan bir kurum olduğunu belirterek, “Bu birikim ve öngörülerimiz ışığında 2008'in başında, grubumuzu yeniden yapılandırma kararı aldık. Yeni stratejiler ışığında, potansiyelimiz dahilinde fırsat gördüğümüz sektörlerde var olmak üzere tüm yapımızı yeniden kurguluyoruz. Emaar'daki hisselerimizin tümünü devretmemiz de bu konuda attığımız adımlardan biridir” dedi.
Emaar'la çok başarılı bir işbirliklerinin olduğunu kaydeden Kamer şunları söyledi:
“Likitte kalma kararımız doğrultusunda, 2008 yılı ortalarında Emaar ile görüşmelere başladık. Hisse devri 22 Ocak'ta tamamlandı. Kısa vadede gayrimenkul geliştirme ve inşaat alanında planladığımız bir projemiz söz konusu değil. Bununla birlikte gayrimenkul sektöründe orta vadede fırsatlar olacak. Mevcut projelerden farklılaşacak, Tükiye'ye değer katacak, uluslararası arenada da ses getireceğine inandığımız projeleri yeri geldiğinde, grup olarak değerlendireceğiz.”

Emaar konut dışına da çıkacak
Emaar'ın açıklamasında da, iki şirketin operasyonlarını artık kendi markalarıyla yürüteceği belirtildi. Emaar Türkiye Genel Müdürü Ozan Balaban, “Türkiye'deki yatırımlarımıza konut projelerinin yanı sıra alışveriş merkezi, sağlık, eğitim, turizm ve eğlence sektöründeki projelerle devam edeceğiz” dedi.

Milliyet

Geri Dön