Genel

Emay İnşaat 2013 yılında GYO olacak!

Kentplus markasıyla ürettiği gayrimenkullerle dikkat çeken Hakan Çağlar, gelecek üç yılın sektörün altın dönemi olarak geçeceğini söyledi. Çağlar, 2013'te GYO olma kararı aldıklarını belirtti

Kentplus markasıyla ürettiği gayrimenkullerle dikkat çeken Hakan Çağlar, gelecek üç yılın sektörün altın dönemi olarak geçeceğini söyledi. Çağlar, 2013'te GYO olma kararı aldıklarını belirtirken, bunun için portföyünü güçlendirmeye başladıklarını dile getirdi.

Merkezini 16 yıl önce Ankara'dan İstanbul'a taşıyarak daha çok Türkiye'nin batısını inşa etmeye karar veren Emay İnşaat, 2000'li yılların ikinci yarısından sonra ortaya çıkardığı Kent Plus markasından sonra kendi tarihi açısından önemli üçüncü adımı da atıyor. Emlak sektöründeki pek çok isim gibi gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) olma kararı alan şirketin önemli kararlarından biri de Erko Group ile birlikte hayata geçirme kararı aldıkları 'Brandium Ataşehir Alışveriş ve Yaşam Merkezi.' GYO'ya dönüşme zamanını 2013 olarak belirleyen Emay'ın Brandium'un konut bölümü için tamamlanma tarihi de yine 2013.
Aslında GYO olma hedeflerinin önümüzdeki beş yıllık planlarının bir parçası olduğunu belirten Emay İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çağlar, 2013 yılında güçlü bir GYO olabilmek için şu anda sayısı altı olan gayrimenkul proje sayısını 20'ye yükseltmeyi planladıklarını belirterek, "Bu durumda projeler dahil 800 milyon dolarlık portföy değerini daha yukarı taşıyarak dolu bir portföy yapısıyla halka arz olacağız."

1.000 konutluk proje
Yatırım konusunda izleyecekleri strateji hakkında bilgi veren Çağlar, Ticari gayrimenkulleri ağırlık vereceğiz. Bugün altı gayrimenkulün yanı sıra henüz gündeme getirmediğimiz ve büyüklüğü 1.000 ila 10 bin metrekare arasında değişen ticari gayrimenkullere de sahibiz. Bradium'da yer alacak AVM ve oteli de satmayı düşünmüyoruz. Kiralama konusunda talep topluyoruz. Bir ay içinde gelen teklifleri değerlendireceğiz. Yurtdışından gelen ve ilk kez Türkiyeye girecek markalar var. Bölgedeki AVM açığını kapatmak için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu. 
Bu planın bir parçası olarak İstanbul'da en az 1.000 konutluk bir proje gerçekleştirmeyi  düşündüklerini ifade eden Çağlar, 300 milyon dolar değerinde olan bu projeyi önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını kaydetti. Yine bu ana hedef çerçevesinde geliştirdikleri bir diğer proje olarak Brandium Ataşehir Alışveriş ve Yaşam Merkezi'ne dikkat çeken Çağlar, alışveriş merkezi, otel ve konut bölümünden oluşan projenin büyüklüğünü 1 milyar dolar olarak bildirdi. Devam ettikleri ve portföylerini güçlendirecekleri bir diğer çalışma olarak Kozyatağında Convention Center ismiyle başladıkları 5 yıldızlı otel inşaatını gösteren Çağlar, 360 odalı oteli 150 milyon dolara inşa ettiklerini belirtti.

PORTFÖYÜNDE NELER VAR
- İstanbul İçerenköy'de 800 konutluk Kentplus Centrium
- Fizibilitesi devam eden bir proje
- İstanbul Kozyatağı'nda otel
- İstanbul Kurtköy'de 436 konutluk Kentplus Newport
- İzmir'de 70 dönümlük arazide geliştirilecek proje
- İstanbul Ataşehir'de otel, konut ve alışveriş merkezinden oluşan Brandium Alışveriş ve Yaşam Merkezi

GELECEK ÜÇ YIL SEKTÖRÜN ALTIN ÇAĞI OLUR
Hakan Çağlar, gelecek üç yılda sektörün altın dönemini yaşamasını beklediklerini söyledi. Gelişmelerin 2005 yılındaki günleri andıracağını ifade eden Çağlar, şu andaki durumu ise şu sözlerle değerlendirdi: "Geçen yıl da hareketli geçmişti. Seçimlerin tamamlanmasıyla da yeni bir dönem başlıyor. Makroekonomik tedbirler iyi. Önemli olan genel ekonominin iyi olmasıdır. Gemi yüzdüğü takdirde biz dengemizi korur ve ayakta kalırız. Önemli olar istikrardır. Arada satış düşüşleri yaşansa da istikrarın devam etmesi çok önemli.