03 / 05 / 2024

Emay İnşaat, otel ve hastane zinciri için ilk adımı attı!

Emay İnşaat, otel ve hastane zinciri için ilk adımı attı!

2008 yılında kurumlar vergisi rekortmenleri arasına giren Emay 'ın bundan sonraki planları içinde konutun yanısıra otel, hastane ve spor var. Emay İnşaat otel ve hastane zinciri olmak için de ilk adımları attı...



Kentplus Centrium ve Newport projeleri satışta olan Emay İnşaat, Türkiye 'nin oldukça köklü inşaat firmalarından biri. 2008 yılında kurumlar vergisi rekortmenleri arasına giren Emay 'ın bundan sonraki planları içinde konutun yanısıra otel, hastane ve spor var.  İzmir  Alsancak 'ta 1500 konutluk bir projeye hazırlanan Emay İnşaat otel ve hastane zinciri olmak için de ilk adımları attı.

Kozyatağı 'nda 5 yıldızlı 360 odalı otele start verildi. Otelin yatırım maliyeti yaklaşık 120 milyon dolar olacak. şžimdi Avrupa Yakası 'nda 2 otel arsası için görüşmeler sürüyor. Bunun yanısıra hastane zinciri olmak için de bir arazi alındı. Hastane alanında Emay çok güçlü bir sektör oyuncusu ile işbirliği içinde. Hastane projesi için de 150 milyon doların üzerinde bir yatırım planlanıyor. Hakan çağlar, “Bir GYO olmak için altyapıyı oluşturuyoruz ” diyor.

Spor tesislerini de Pleon Sportivo markası ile çoğaltacaklar. Hatta hem hastane hem otel hem de spor ünitelerinin olduğu bir büyük köy oluşturmak için de Maslak bölgesinde arayışları var.

Hakan çağlar, Türkiye 'nin önümüzdeki yakın zamanda büyük bir yükseliş göstereceğine inanıyor. 1995 yılında kurulan Emay İnşaat 'ın ortağı çağlar, “Hani tünelin ucunda ışık var mı diye soruyorlar ya. Bence ışık yok alev çıkıyor. Biz de bunu gördük gaza bastık gidiyoruz ” diyerek bu inancını ortaya koyuyor.
Vatan/Ercan İnan


Geri Dön