28 / 04 / 2024

EMEAdaki otel yatırımları 3,37 Milyar Euroya ulaştı!

EMEAdaki otel yatırımları 3,37 Milyar Euroya ulaştı!

Jones Lang LaSalle Hotelsden yapılan açıklamaya göre; EMEAdaki (Avrupa, Orta Doğu ve Asya) otel yatırımlarının 2011 yılının ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre %73lük bir artış göstererek 1,94 Milyar Eurodan, 3,37 Milyar Euroya ulaştı



Açıklamada EMEA otel piyasasında 2009 yılının aynı döneminegöre yaşanan %123lük artışınpazarın gücünü ve toparlanmasını gösterdiği belirtildi. Jones Lang LaSalle Hotelsin tahminlerine göre bu rakamın yıl sonunda 9,5 Milyar Euroya ulaşacağı öngörüldü. Bu değer aynı yılın Ocak ayında yapılan tahminin %14,5 üzerinde.

Jones Lang LaSalle Hotels EMEA CEOsu Mark Wynne Smith, Piyasa, 2.1 Milyar Euronun üstündeki hatırı sayılır işlemlerleçok güçlü bir ilk çeyreğe tanık oldu. Tek varlık transferi işlemlerinde ortalamaişlem büyüklüğü %27 artarak 36 Milyon Eurodan 46 Milyon Euroya çıktı.  Sektörü domine eden yatırımcılar; yatırım fonları,girişim sermayeleri, kurumsal yatırımcılar ve iki geniş portföy alımıyla Predica oldu.Geçen yılın önde gelen yatırımcıları yatırım fonları ve girişim sermayeleri pazardaki stoğun artışıyla yılın ikinci yarısında da önemli bir rol oynamaya devam edecek dedi.

2011in ilk yarısında Fransa, Marriott Champs Elyseesnin satışı ve Campanile Hotelsin portföyü de dahil olmak üzere 594 Milyon Euroluk işlem ile piyasa likiditesi en yüksek pazar oldu. Fransayı sırayla İngiltere(442 Milyon Euro), Rusya (400 Milyon Euro), Almanya (380 Milyon Euro) veİspanya (172 Milyon Euro) izledi.

Wynne Smith Sınır ötesi işlemlere artan güvenin de etkisiyle, bu yılki yatırımların çoğu Avrupa kaynaklıydı. 2010  yılında, ipoteksiz binalar ve kira kontratları en popüler işlem koşullarıydı. Ancak, yatırımcı güvenindeki kayda değer artış ve işlem akışındaki yükselme dikkate alındığında, alıcılar işletme kontratları konusunda rekabetçi ticari koşullar olduğu sürece daha olumlu düşünmeye başladı. Bu doğrultuda, bu yıl gerçekleşen işlemlerin çoğunu Avrupadaki altı IntercontinentalOteli ve Moskovadaki Ritz Carlton otelinin de satışını içeren  - işletme kontratları oluşturdu. diye belirtti.

Wynne Smithaçıklamasına Borç seviyeleri EMEAda sınırlı tutulmaya devam etse de, her geçen gün otellerle ilgili kredi almayı planlayanların sayısı artıyor.  Bu potansiyel yatırımcılar Avrupanın ticari mortgage destekli menkul kıymetlerpiyasalarının kendine gelmesi umuduyla, aktif bir şekilde en uygun işlemleri takip ediyorlar. Bankalar çalışma programlarını hızlandırdıkça, kayda değer bazı portföyler dahil önemli ürünlerin yıl sonundan önce piyasaya çıkması bekleniyor ve 2011in ikinci yarısının çok daha güçlü olacağına güvenimiz tam şeklinde devam etti.


Geri Dön