Ekonomi

Emekli bayram ikramiyelerinin yatırılacağı tarih öne çekildi! Son dakika gelişmesi! Gün gün ödenecek...

Emeklilerin merakla beklediği bayram ikramiyeleri açıklandı. Bu sene Ramazan Bayramı ikramiyesi olarak tüm emeklilere 1,100 lira bayram ikramiyesi verilecek. Bayram ikramiyesi ödemelerinin yapılacağı tarih de belli oldu. İşte detaylar... Emeklilerin ödeme günleri tek tek açıklandı

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği bayram ikramiyelerin ödeneceği tarih belli oldu. Emeklilerin ödeme günleri tek tek açıklandı.

Emekliler bu sene Ramazan bayramı'nda 1,100 lira Bayram ikramiyesi alacak. uzun zamandır zam haberleri ile gündeme gelen ikramiyeler sonunda belli oldu. Bu sene bayram ikramiyelerine zam yapılmadı. Gelen haber her ne kadar emeklileri mutlu etmese de bir ay ceplerine fazla para girecek olması emeklileri mutlu etti.

BAYRAM İKRAMİYELERİ SENEDE 2 DEFA VERİLİYOR

Bayram ikramiyeleri senede iki defa veriliyor. Ramazan ve kurban Bayrmı olmak üzere senede iki defa verilen ikramiyeler emekliye 1,100 lira olarak ödeniyor. 

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ ERKENE ÇEKİLDİ

Emekli bayram ikramiyeleri 2 Mayıs günü ödenemesi bekleniyordu. Yani bayramdan önce ikramiyeler hesaplara geçmiş olacaktı. Fakat son dakika gelen açıklamaya göre tarih öne çekildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre bayram ikramiyeleri  27 ile 29 Nisan tarihlerinde hesplara geçecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ödeme tarihini onayladı. 

EMEKLİ İKRAMİYELERİ ÖDEME GÜNLERİ

4/a’lı işçi emeklileri için ödeme günleri; 17, 18, 19, 20, 21 olanların 27 Nisan, 22, 23, 24, 25, 26 olanların 28 Nisan, 4/b’li Bağ-Kur emeklileri için 29 Nisan, 4/c’li memur emeklileri için ise hem bayram ikramiyeleri hem de Mayıs ayı aylıkları 29 Nisan tarihinde ödenecek.

 

BAKAN BİLGİN AÇIKLADI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ONAYLADI

"Çalışma Bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz gün katıldığı canlı yayında, ikramiyelere zam yapılacağı yönündeki iddialara ilişkin konuşup, "Bayram ikramiyelerine yönelik artış gündemimizde yok. 28-29 Nisan'da ödemeler yapılacak. İki bayramda maliyet 25 milyar lira seviyesinde. Emeklilere 1.100 lira ödenecek." demişti.Cumhurbaşkanı Erdoğan da önceki gün "Emekli bayram ikramiyesi Çalışma Bakanımızın dediği gibi 1100 TL olarak yatacak" ifadelerini kullandı.


KİMLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLİR?

Bayram ikramiyesinde kritik detay! Dul ve yetim aylığı alanlara ikramiye verilecek mi? 

Hükümetten emekli maaşlarına zam müjdesi! Bakan Bilgin en düşük maaşın ne olacağını açıkladı