Ekonomi

Emekli bayram ikramiyelerinde son dakika! 2022 Ramazan bayramı ikramiyeleri ne zaman yatacak?

Milyonlarca emekli Ramazan bayramı ikramiyelerinin ne zaman hesaplara yatacağını araştırıyor. Peki 2022 Ramazan bayramı ikramiyeleri ne zaman yatacak? İşte merak edilen ayrıntılar...  

Ramazan Bayramı'ndan önce milyonlarca emekli, gazi, şehit yakını, dul ve yetimler ile iş göremezlik geliri alan kişilerin dört gözle beklediği bayram ikramiyelerinin Nisan ayının son haftası hesaplara yatması planlanıyor. 

Yaklaşık 13.5 milyon vatandaşa ödemesi yapılan bayram ikramiyeleri geçtiğimiz sene enflasyona yakın bir oranda yükseltildi ve 1.100 TL yapıldı. İkramiyede bu sene de geçtiğimiz sene yapıldığı gibi bir yükselişe gidilmesi öngörülüyor.

Peki emekli bayram ikramiyelerinde son dakika gelişmeleri neler? 2022 Ramazan bayramı ikramiyeleri ne zaman yatacak? İşte milyonlarca emeklinin merak ettiği o ayrıntılar...

 

Sene sonunda yüzde 36.08 şeklinde duyurulan enflasyon oranının ikramiyelere yansıması halinde 1.100 TL olan miktar yaklaşık 1.500 TL'ye kadar yükselecek.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte milyonlarca vatandaş müjdeli bayram ikramiyesi haberlerini beklemeye başladı. Hükümet 2018'den bu güne bayram ikramiyeleri ödemelerini aralıksız şekilde gerçekleştiriyor. 

2 MAYIS'TAN ÖNCE HESAPLARA YATACAK

Ramazan Bayramı bu sene 2 Mayıs tarihinde başlayacak. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bu sene de Bayram öncesinde gerçekleştirilecek olan bayram ikramiyeleri için çalışmalarına başladı.

Asgari ücretteki ve emekli aylıklarındaki artışlardan sonra ikramiye tutarlarında da bu sene yükseliş yapılması bekleniyor. 

BAYRAM İKRAMİYESİNDE DE ENFLASYON DİKKATE ALINABİLİR

Bayram ikramiyeleri için 1.500 TL'den 2.500 TL'ye yükseliş beklentisi varken nihai kararın Kadine toplantısında verileceği de öngörülüyor. Bu ayın sonuna kadar emeklilik dilekçesini veren vatandaşlar da ilk kez bayram ikramiyesi alabilecek, yani emekli olan kişinin ikramiyesi ilk maaşıyla ödenecek. 

İŞ GÖREMEZLİK ORANINA GÖRE YATACAK

Emekli ikramiyesini, SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri, şehit yakını, gaziler, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar, geçici köy korucuları, şeref aylığı sahipleri, şampiyon sporcular, terörden zarar görmesi sebebiyle aylık bağlanan siviller ve bu nedenlerle hayatını kaybedenlerin hak sahiplerine almak imkanı tanınıyor. 

İş kazası, meslek hastalığı sigortasından sürekli iş göremezlik geliri alan kişilere; iş göremezlik derecesinin oranına bağlı olarak bayram ikramiyesi veriliyor. Bu kapsamda, iş göremezlik oranı yüzde 50 ise bayram ikramiyesinin yarısı veriliyor. Bayram ikramiyelerinden kesinti gerçekleştirilemiyor ve bu ödemelere haciz uygulanamıyor. 

Birden çok dosyadan gelire sahip olan kişiler için en fazla aylık imkânı tanıyan dosya üzerinden ödeme gerçekleştiriliyor.

Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre; Mayıs'a kadar emeklilik dilekçesini veren SSK, Bağ-Kur çerçevesinde çalışan kişiler ve memurlar da ikramiye almaya hak kazanacak.

LPG'ye zam mı geldi? Akaryakıt fiyatları güncellendi! İşte 5 Nisan benzin, motorin ve LPG fiyat listesi...

Çiftçilerin beklediği haber geldi! 100'er bin lira hibe verilecek!

Enflasyon rakamlarından sonra emekli maaşlarına ek zam ve sosyal yardım seçeneği

3600 ek göstergede son durum… Emekli ikramiyesinde 40 bin TL, maaşlarda 1.250 TL artış…