Ekonomi

Emekli bayram ikramiyesi zammında son karar açıklandı! TC kimlik numarasıyla 2 günde hesaplara yatacak

Emekli bayram ikramiyesi zammı kararı hükümet kanadında kesinlik kazandı. Emekliler için belirlenen ikramiye tutarı hesaplandı. Bütçedeki kaynak emekli bayram ikramiyesi için ayrıldı. TC kimlik numarası sırasına göre hesaplara 2 günde yatacak.Hükümet milyonlarca emekliye verilecek bayram ikramiyesi tutarının hesabını yaptı

Emekli bayram ikramiyesi tutarı son şeklini aldı. Hükümet milyonlarca emekliye verilecek bayram ikramiyesi tutarının hesabını yaptı. Hükümet kanadından açıklamalar peş peşe geldi. Gözler Ankara'dan gelecek haberlere kilitlenmişti. Öncelikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, televizyon ekranlarında 'Emekli bayram ikramiyelerine zam düşünüyor musunuz, zam olacak mı, olacaksa ne kadar olacak, emeklilerin hesaplarına ne kadar yatırılacak' sorusuna cevap verdi. 

EMEKLİ BU BAYRAMDA UMDUĞUNU DEĞİL HESABINA YATAN PARAYI CEBİNE KOYACAK

Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında senede iki defa verilen bin 100 liralık bayram ikramiyesinin değeri enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında cazibesini yitirdi. Hükümet emeklilere bayram ikramiyesi konusunda zam vermemeyi tercih etti. Bakan Vedat Bilgin, emekliye verilecek bayram ikramiyesi tutarının bin 100 lira gibi bireysel hesapta gözükse de toplam emeklilere verilecek paranın bütçeye yansımasının 25 milyar lira olacağını söyledi. 'İlave zam demekle bütçeye ek bir 25 milyar daha yük çıkacak' diyen Bilgin, bu paranın emekliye zam şeklinde verilmesindense Türkiye'de aşırı artan akaryakıt ürünlerine sübvanse etmekte kullanılmasının daha doğru olacağını söyledi.

 

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ İKİ GÜNDE HESAPLARA AKTARILACAK

Emekli bayram ikramiyesinin zamsız tarifeden yatacağının açıklanmasından sonra paraların 28-29 Nisan (Perşembe-Cuma) hesaplara aktarılacağı bilgisi kamuoyuna duyuruldu. Paralar TC kimlik numara sırasına göre hesaplara transfer edilecek. Emekliler bayram öncesi paralarını emekli maaşlarını çektikleri Ziraat Bankası şube ve ATM'lerinden çekebilecek.

ERDOĞAN: O NE DEDİYSE DOĞRUDUR

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in emekli ikramiyeleriyle ilgili açıklaması hatırlatılarak değerlendirmesi sorulunca, "O ne dediyse doğrudur." dedi.

 

BAYRAM İKRAMİYESİNİ KİMLER ALABİLİYOR?

Ramazan bayramında zam yapılmayacağı açıklanan emekli bayram ikramiyesi SGK'dan yaşlılık, vazife malullüğü, malullük, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara ödenecek. Ayrıca SGK'dan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine verilecek.

 

Emekli bayram ikramiyesi haberinde Bakan Vedat Bilgin'in açıklamasındaki gizli sır ortaya çıktı

Emeklilere ödenecek bayram ikramiyesi tutarı duyanları yerinden fırlattı! 3 bin lira bile olsaydı...

Asgari ücrete Temmuz zammı kriteri belli oldu! Hükümetin formülü milyonları ilgilendiriyor

'Her şeye para var emeklinin bayram ikramiyesine yok' eleştirisi! Bakan Bilgin'in açıklaması ne anlama geldi?