07 / 05 / 2024

Emekli bayram ikramiyeleri Meclis'te: 3 bin TL değil, asgari ücret seviyesinde olacak!

Emekli bayram ikramiyeleri Meclis'te: 3 bin TL değil, asgari ücret seviyesinde olacak!

Emeklilerin bayram ikramiyesinin asgari ücrete yükseltilmesi Meclis gündemine geldi. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin kanun teklifi verdi. İşte ayrıntılar...



CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kurban Bayramı yaklaşırken emekliler ile ilgili bir kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu. Ömer Fethi Gürer, emeklilere verilecek 3 bin lira tutarındaki bayram ikramiyesini, ekonomik kriz ortamında çok düşük kaldığına dikkat çekti.

Gürer, Kurban Bayramı’nda olsun emeklilerin rahat bir bayram süreci geçirmeleri ve kurban alacak maddi imkanın sunulması için bayram ikramiyesi tutarının asgari ücret seviyesinde olması amacıyla kanun teklifi verdi. 

Emekli bayram ikramiyeleri Meclis te: 3 bin TL değil, asgari ücret seviyesinde olacak!

Ekonomimcom'da yer alan habere göre; CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, söz konusu açıklamasında "Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz ortamı, enflasyondaki artış ve alım gücünün azalması gibi durumlardan özellikle emekliler olumsuz yönde etkilendi. Emeklilerin ihtiyaçları sürekli göz ardı edilmiş, emekli maaşlarındaki artış ile enflasyon artışı arasındaki makas giderek açılmış ve bu durum emeklilerin temel ihtiyaçlarını gidermelerini zor hale getirmiştir" ifadelerini kullandı. 

Ömer Fethi Gürer, emeklilerin Kurban Bayramı’nda olsun ekonomik kaygılardan uzak bir bayram geçirmesi gerektiğine ve verilen bayram ikramiyesi tutarının yetersiz olduğuna dikkat çekti. 

CHP’li vekil Ömer Fethi Gürer, "Emeklilere verilen bayram ikramiyeleri, özellikle Ramazan ve Kurban Bayram’larında, ekonomik kaygılardan uzak bir bayram geçirmelerini sağlayacak düzeyde olmalıdır. Ancak, özellikle yaklaşan Kurban Bayramı için belirlenen 3 bin TL gibi düşük bir ikramiye miktarı kabul edilemez bir durumdur" diye konuştu ve en düşük emekli maaşının 10 bin TL olduğu bir dönemde ve ekonomik krizin etkilerinin arttığı bir süreçte, pek çok emeklinin kurbanlık alabilme olasılığının ortadan kalktığını dile getirdi. 
Gürer, bu durumda, en düşük kurbanlık fiyatlarının 12 bin TL ila 15 bin TL arasında olacağı dikkate alındığında, bayram ikramiye tutarının revize edilmesinin kaçınılmaz bir gereklilik olduğunu vurguladı. 

Emekli bayram ikramiyeleri Meclis te: 3 bin TL değil, asgari ücret seviyesinde olacak!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Başkanlığına sunduğu bu teklifle ekonomik krizin bu denli ağır yükü altında kalan emeklilerin yüzünün bayramda gülmesinin gerektiğinin altını çizdi. 

Gürer, söz konusu açıklamasında "Emeklilere verilen bayram ikramiyesi tutarının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi, emeklilerin bayram sürecinde ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri adına önemli bir hamle olacaktır. Bu şekilde, emekliler bayramı ekonomik açıdan bir nebze rahat geçirebilirler. Ayrıca, ekonomik açıdan zor durumda olan emeklilerin bu dönemi daha rahat geçirebilmeleri ve maddi sorunlarının bir nebze olsun hafiflemesi sağlanmış olacaktır" dedi ve bu adımın toplumsal refahın ve emeklilerin yaşam standartlarının kısa bir süreliğine de olsa iyileştirilmesine ilişkin önemli bir adım şeklinde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. 

Emekli maaşına ek tam bu kadar hesaplara yatıyor! Ziraat Bankası emekli promosyon kaç TL? İşte Ziraat Bankası promosyon!

Hem yaz sezonu ve hem de durağan fiyatlar kiralık konut piyasasını hareketlendirdi!

Yapı Kredi Nisan 2024 emekli promosyonunda son dakika! Yeni paketle emekliye tam 18 bin TL yatırılıyor!


 


Geri Dön