05 / 05 / 2024

Emekli bayram ikramiyelerine zam heyecanı! 2023'te verilecek zamlı ikramiye miktarı belli oldu mu?

Emekli bayram ikramiyelerine zam heyecanı! 2023'te verilecek zamlı ikramiye miktarı belli oldu mu?

Yılbaşı Ramazan ve Kurban Bayramlarında verilen emekli ikramiyelerinin akıbetinin ne olacağı merak konusu. bin TL olarak ödenen ikramiyeye ilk zam 2022 yılında gerçekleşti. Enflasyon yükseldikçe 2023'teki artışın büyüklüğü de artıyor.



2018 senesinden bu yana Ramazan ve Kurban Bayramı'nda emeklilere ödenen bin TL olan emekli ikramiyelerindeki ilk artış, ikramiye miktarının 100 lira artarak bin 100 TL'ye çıktığı 2022 yılında olacak.

Hükümetin, 100 TL'lik zammın eleştirilmesinin ardından tercih yatırımı olarak emeklilik primlerine zam kararı aldığı iddia ediliyor. TÜİK'in açıkladığı yıllık enflasyon oranını artırmaya hazırlanan yetkililer, yeni yıl emekli maaşı primlerinin 2 bin TL'yi bulabileceğini söyledi.

 Emekli bayram ikramiyelerine zam heyecanı! 2023 te verilecek zamlı ikramiye miktarı belli oldu mu?

BAYRAM İKRAMİYELERİNDEN KİMLER YARARLANACAK?

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri, şehit yakını ve gaziler, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er-erbaşlar, geçici köy korucuları, şeref aylığı sahipleri, şampiyon sporcular, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, terörden zarar gördüğü için aylık bağlanan siviller ile bunlardan hayatını kaybedenlerin hak sahipleri emekli ikramiyesi alabilecek. 

Dul aylığı alanlara 550 TL bayram ikramiyesi sağlanıyor. Dul aylığı alan ve aylık ödeme alan çocuğu olamayanlar ise 825 TL bayram ikramiyesi alıyordu. 

Dul aylığı alanların yeni senede ödenmesi beklenen 2 bin TL'lik ikramiyenin yüzde kaçını alacağı ise henüz bilinmemekte. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön