Ekonomi

Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? 2022 Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar?

Kurban Bayramı'na sayılı günler kalmasıyla birlikte emekliler "Emekli ikramiyesi ne kadar, emekli ikramiyesi ne zaman yatırılacak?" sorusuna yanıt arıyor. İşte emeklilerin bayram ikramiyelerinin ödeneceği tarihle ilgili detaylar...9 Temmuz'da başlayacak olan Kurban Bayramı’ndan önce milyonlarca emekliye ikramiye verilecek

Kurban Bayramı’nda yatırılacak emekli ikramiyesi için geri sayım başladı. 9 Temmuz'da başlayacak olan Kurban Bayramı’ndan önce milyonlarca emekliye ikramiye verilecek. Kurban Bayramı'na sayılı günler kalmasıyla birlikte emekliler "Emekli ikramiyesi ne kadar, emekli ikramiyesi ne zaman yatırılacak?" sorusuna yanıt arıyor. İşte emeklilerin bayram ikramiyelerinin ödeneceği tarihle ilgili detaylar...

Emekli ikramiyelerinin ödenmesi için geri sayım başlamış durumda. SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri her yıl verilen bayram ikramiyesinin bu sene ne kadar olacağını ve ne zaman yatırılacağını merak ediyor.

Peki, emeklilerin bayram ikramiyesi ne kadar oldu, zam yapıldı mı? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman ödenecek?

2022’DE EMEKLİ İKRAMİYESİ NE KADAR?

Emekli ikramiyeleri geçen yıldan beri 1100 TL olarak ödeniyor. Emekli ikramiyeleri son olarak Ramazan Bayramı'nda da 1100 TL olarak ödendi. Kurban Bayramı’nda emekli ikramiyelerine zam yapılıp yapılmayacağına dair henüz bir açıklama gelmedi. Dul maaşı alanlara ise 550 TL bayram ikramiyesi ödeniyor. Dul maaşı alan ve aylık ödeme alan çocuğu olamayanlarsa 825 TL bayram ikramiyesi alıyor. Yetim maaşı alan çocuklara ise 275 TL ikramiye ödeniyor.

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATACAK? 

9 Temmuz, Kurban Bayramı’nın ilk günü olacağı için geçen sene ödenen ikramiye tarihlerine göre bu sene 1-8 Temmuz arasında ikramiyelerin verilmesi bekleniyor. Şu anda resmi makamlardan henüz net bir tarih açıklanmasa da ikramiyelerin bu tarihler arasında yatırılması bekleniyor.

YENİ EMEKLİ OLANLAR BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLECEK Mİ?

Yeni emekli olanlar da Kurban Bayramı’nda verilecek olan ikramiyeden yararlanıp yararlanamayacaklarını merak ediyor. Temmuz ayı sonuna dek emekli aylığı bağlanan vatandaşlar da yine Kurban Bayramı ikramiyesini alacak. Yeni emekli olanlara da 1100 TL ikramiye yatacak.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLERE YATIRILACAK?

  1. Yaşlılık aylığı,
  2. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) emekli aylığı,
  3. Şehit yakınları, Gaziler,
  4. Muharip gaziler,
  5. Vazife malullüğü aylığı,
  6. Güvenlik korucuları,
  7. Malullük aylığı, ölüm aylığı, sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar,
  8. Terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri
  9. Şampiyon sporcular emekli bayram ikramiyesi alabilir.

SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşında son dakika! En düşük emekli maaşı ne kadar? Duyan inanamadı! Hemen bu tabloya bakın!

Emekli olmak için kaç gün gerekli 2022?

Emekli maaş zammı memurlara 3600 ek gösterge düzenlemesi ve öğrenci affı çalışması TBMM'de...