28 / 04 / 2024

Emekli bayram ikramiyesinin yükseltilmesine ilişkin madde Meclis'te kabul edildi!

Emekli bayram ikramiyesinin yükseltilmesine ilişkin madde Meclis'te kabul edildi!

8. Yargı Paketi kapsamında emekli bayram ikramiyesinin 2 bin TL'den 3 bin TL'ye yükseltilmesine ilişkin madde kabul edildi. İşte ayrıntılar...



TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri devam eden 8. Yargı Paketi'nde bulunan emekli bayram ikramiyesinin 3 bin TL'ye yükseltilmesine ilişkin madde kabul edildi. 

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin sebep olduğu yıkımın telafisinin hızlı ve etkili şekilde sağlanması amacıyla sanayi alanı olabilecek yerlerin, fay hattına mesafesi, zeminin elverişliliği ve yerleşim merkezine yakınlığı gibi kriterler gözetilerek alanın durumuna göre ilgili kurumların görüşü alınarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca tespit edilirken malikleri tarafından depremlerde yıkılan ya da kullanılamayacak kadar hasarlı durumda olan sanayi iş yerlerinin borçlandırılarak yerinde yeniden inşası veya güçlendirilmesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılıyor. 

Emekli bayram ikramiyesinin yükseltilmesine ilişkin madde Meclis te kabul edildi!

Yatırım programında yer alan ya da sonradan programa dahil edilen sanayi sitelerinin altyapı ve üstyapı inşasının tamamına kadarı, mimarlık, mühendislik hizmetleri dahil proje tamamlanana kadar Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından kredi ile destekleniyor. 

Bu kapsamda kanunla deprem bölgesinde sanayi altyapısının güçlendirilmesine ilişkin destek ve uygulamaların süresi bir sene daha uzatılacak. 

Emekli bayram ikramiyesinin yükseltilmesine ilişkin madde Meclis te kabul edildi!

Emeklilerin bayram ikramiyesi ödeme tutarı yükseltilecek. Bu doğrultuda, bayramın içinde olduğu ayda gelir ve aylık alma şartıyla Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda 2 bin lira olarak ödenen bayram ikramiyesi tutarı, 3 bin Türk Lirası'na çıkartılacak. 

Düzenlemeyle kanun yollarına başvuru sürelerinin yeknesaklaştırılmasına ve bu sürelerin tebliğden itibaren başlamasına ilişkin de değişikliklere gidiliyor. Uygulamada tereddüt yaşanmaması amacıyla geçiş hükmü getiriliyor ve ilgili kanunlarda yapılan değişikliklerin 1 Haziran 2024 tarihinde ve sonrasında verilen kararlar açısından geçerli olacağı kabul ediliyor. Bu şekilde hak kayıplarının önüne geçilmesi ve uygulamada oluşabilecek tereddütlerin giderilmesi  hedefleniyor. 

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, teklifin yasalaşmasından sonra birleşimi 2 Nisan 2024 Salı günü saat 15.00'te toplanmak üzere kapattı.

Daha önce alınan karar doğrultusunda TBMM Genel Kurulu, 5, 6, 7, 12, 13 ve 14 Mart 2024 tarihinde toplanmayacak. TBMM Genel Kurulu, 19 Mart 2024'ten itibaren 10 gün süre ile çalışmalarına ara verecek.

Ev sahipleri dikkat! Kiracınızı 12 yıl evden çıkaramayabilirsiniz!

Dolarda 2024 şoku: 33 TL olacak! Son dakika açıklaması geldi! 

Uzmanlar uyardı: Kabına sığmayan İstanbul çöküşe doğru gidiyor, tersine göç rakamı çok düşük!

 


Geri Dön