Kent Haberleri

Emekli maaş farklarının ödeneceği net tarih belli oldu! SGK az önce açıkladı! Emekliler bu tarihe dikkat!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) en düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya yükseltilmesinin ardından, maaş farklarının hesaplara geçeceği tarihi açıkladı. Emekli maaş farkları ne zaman ödenecek? 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emekli maaş farklarının ödeneceği tarihi açıkladı. En düşük emekli maaşını 12 bin 500 liraya çıkaran vergi paketi düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından SGK' maaş farklarının hesaplara geçeceği tarihi duyurdu. Emekli maaş farkları ne zaman yapılacak?

EMEKLİ MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN ÖDENECEK?

En düşük emekli maaşını 12 bin 500 liraya yükselten vergi paketi düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından maaş farklarının yatacağı tarih de belli oldu. Emekli maaş farkları 7 Ağustos'ta hesaplara yatırılacak.

SGK RESMEN DUYURDU!

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; SGK tarafından yapılan açıklamada, "En düşük emekli aylığı tutarının 2024 yılı Temmuz ödeme dönemi itibarıyla 12 bin 500 liraya yükseltilmesi kapsamında fark aylık ödemeleri 7 Ağustos'ta yapılacaktır" ifadelerine yer verildi.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

SGK tarafından  yapılan açıklamada, "En düşük emekli aylığı tutarının 2024 yılı Temmuz ödeme dönemi itibarıyla 12 bin 500 liraya yükseltilmesi kapsamında fark aylık ödemeleri 7 Ağustos'ta yapılacaktır" ifadelerine yer verildi.

29'uncu maddeye göre ise yaşlılık, malullük, ölüm aylığı ödenenlere ve hak sahiplerine dosya bazında 10 bin lira olarak öngörülen aylık asgari ödeme tutarı 12 bin 500 liraya yükseltildi. Yeni tutar bu ay itibariyle uygulanacak.

3,7 MİLYON EMEKLİ YARALANACAK

Yeni düzenlemeden 3 milyon 703 bin 788 emekli  faydalanacak. Emekli aylıklarındaki artışın 6 aylık süreçte bütçeye maliyetinin ise 33 milyar 200 milyon TL olduğunu duyurmuştu.

Temmuz ayının başında enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte temmuzda memur ve memur emeklilerinin maaş zam oranı yüzde 19,3, SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 24,73 olmuştu. Fakat kök aylığı 8 bin 383 TL'nin atlında olan emeklilerin zam oranı yüzde 0 olmuştu.

Resmi Gazete'de yayımlandı! En düşük emekli maaşında değişiklik!

10 bin TL emekli maaşıyla 25 kilo dana kıyma alınıyordu, şimdi 12 bin 500 TL'ye 20 kilo kıyma alınabilecek!

Dul ve yetim aylıklarına ne kadar zam geldi? Hemen peş peşe açıklanan yeni maaşlara bakın!