29 / 06 / 2024

Emekli maaş zammında sürpriz rakam!

Emekli maaş zammında sürpriz rakam!

Emekliler temmuz ayında yapılacak zam oranıyla ilgili açıklamaları bekliyor. Türk-İş’in açıkladığı açlık sınırı rakamı 18 bin 969 TL’ye yükselirken, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, emekli maaşlarının her zaman açlık sınırının yüzde 50 üzerinde olduğunu söyledi.



Emekliler temmuz ayında yapılacak zam oranının açıklanmasını merakla bekliyor. Türk-İş bugün açıkladığı verilerine göre mayısta açlık sınırı 18 bin 969 TL, yoksulluk sınırı 61 bin 788 TL olarak açıklandı. Hali hazırda ise en düşük emekli maaşı 10 bin TL. Ankara’da yapılan büyük emekli mitinginde en düşük maaşın asgari ücret seviyesine çıkarılması talep edilmişti.

Hükümet tarafından emekliye zam oranıyla ilgili henüz net bir açıklama yapılmazken, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, en düşük emekli maaşıyla ilgili yeni bir rakam telaffuz etti. Enginyurt, https://x.com/cenginyurt52 X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, en düşük emekli maaşının açlık sınırının yüzde 50 üzerinde olması gerektiğini belirtti.  Emeklilere en az 30 bin TL verilmesi gerektiğini söyledi. Emekliler Enginyurt’un paylaşımına yorum yağdırdı.

İŞTE CEMAL ENGİNYURT’UN O PAYLAŞIMI

Emekliler dikkat! Maaşa ek 18 bin TL ödeme yarın sona eriyor: ING emekli promosyon!

En düşük emekli maaşı için işte bu rakam konuşuluyor! 10 bin TL maaş alan emekliler hemen bakın!

Emlak Konut GYO, İzmir, Antalya ve Zonguldak'ta dev satın alma! 1.6 milyar TL'ye 21 adet gayrimenkul!


Geri Dön