20 / 05 / 2024

Emekli maaşı alacaklar hemen e-devletten kontrol etsin! Bu işaretliyse maaşınızı alamazsınız

Emekli maaşı alacaklar hemen e-devletten kontrol etsin! Bu işaretliyse maaşınızı alamazsınız

Şüpheli işyeri olarak nitelendirilen yerlerden emekli olan emeklilerden aldıkları maaşlar faizli olarak geri alınıyor. Sahte işyerlerinden emekli olanlara kötü haber.



 Emekli maaşı alacaklar hemen e-devletten kontrol etsin! Bu işaretliyse maaşınızı alamazsınız

Şüpheli işyerleri hakkında süreç nasıl işliyor?

Sosyal Güvenlik kurumu tarafından şüpheli işyeri olarak işaretlenen işyerleri haklarında kesin bir karara varılmadığından çalışma süreleri kabul görüyor. Bu sayede emeklilik işlemleri de işyeri hakkındaki karar sürecinin tamamlanması beklenmeden kayda alınıyor. 

Ancak yapılan denetlemeler sonucunda sahte işyeri veya sahte sigorta işlemlerinin tespit edilmesi durumunda bu işyerinde gerçekleştirildiği kaydedilen hizmetler siliniyor. Bu nedenle şüpheli işyeri olarak işaretlenen işyerinde belli bir süre çalışan kişilerin çalıştıkları gün sayısı, bu işyerinde çalıştıkları süre çıkarılarak işleme alınıyor. Kalan süre emeklilik için yeterli ise emekli olunabiliyor. Tüm çalışma hayatı bu işyerlerinde geçenlerin ki ise tamamen sıfırlanıyor. Bu işletmelerde çalışıp emekli olan kişilerin emeklilik hakları elinden alınarak kendilerine ödenen maaş faizli olarak geri talep ediliyor.

İşyeri sahteciliği yüzünden ödemem gereken primi nasıl öğrenebilirim?

Sahte işyeri veya sahte diploma sorunu yüzünden emeklilik hayalleri yatanlar ödemeleri gereken prim günlerini nasıl öğrenebilir? Ödemeniz gereken prim günleri hakkındaki ayrıntılı bilgiye E-devlet Kapısı uygulaması aracılığıyla erişim sağlayabilirsiniz. Bu durumdan herhangi bir mağduriyet yaşamamanız için belirli aralıklar ile çalıştığınız işyerinin kodlarını takibe almanız önerilir.  

Çocuğu olan aileler müjde! Aile Bakanlığı çocuklu ailelere sosyal yardım yapıyor! e-Devlet'ten başvuran PTT'den alıyor!

Milyonlarca çalışanın emekliliğini tehlikeye atan o detay ortaya çıktı! Hemen e-Devlet’ten kontrol edin!

İşte BES fonlarının performansı! Hangi fonlar en fazla getiriyi sağladı? 2023’de hangi fonlar daha çok kazandıracak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön