Ekonomi

Emekli maaşı zammında enflasyon farkı! İşte yeni maaşlar!

Emekli ve memurların yeni zam oranları yüzleri güldürdü. Enflasyon rakamına refah payı düzenlemesi yapılması ile yeni maaş zam oranları belli oldu. İşte detaylar!2023 yılı için Ocak ayında açıklanan enflasyon rakamına refah payı düzenlemesi yapıldı ve yeni maaş zam oranları ortaya çıktı

Emekli ve memurlar için açıklanan yeni maaş zam oranları milyonlarca kişinin yüzünü güldürdü. 2023 yılı için Ocak ayında açıklanan enflasyon rakamına refah payı düzenlemesi yapıldı ve yeni maaş zam oranları ortaya çıktı. İşte Temmuz ayında alınacak yeni zam oranına dair detaylar…

Memurların ve memur emeklilerinin ilgi ile beklediği ek gösterge de yürürlüğe girmesi ile beraber EYT düzenlemesiyle birlikte rakamlar sonuca ulaştı. Peki Temmuz ayında alınacak yeni zam oranı ne kadar, Yeni maaşlar ne kadar olacak?

YÜZDE 8'İ AŞTIĞI ZAMAN!

Temmuz ayında memur emeklileri ve memurlara yüzde 6 zam ve buna artı olarak enflasyon farkı da yansıtılacak. İlk 6 ayda enflasyon farkının yüzde 8'lık oranının aşılıp aşılmayacağı netlik kazanacak. Ocak ayında memur ve memur emeklilerinin yüzde 8 toplu sözleşme artışı ve enflasyon farkı ile yüzde 16.48 çıkan zam oranları, refah payı ile birlikte yüzde 30'a yükseltilerek 13.52 puana yükseltildi.

Yapılan yasal düzenlemede 13.52 puanlık ilave oranın, aynı dönemle ilişkili enflasyon farkı hesaplaması göz önüne alınmayacak. Buna göre memurların Temmuz ayında yüzde 6'lık zamma ek olarak enflasyon farkı alabilmesi için 6 aylık enflasyonun yüzde 21.52'yi olarak değil, yüzde 8'i geçip geçmeyeceğine bakılacak.

AİLE YARDIMLARI HIZ KESMEDEN ARTIYOR!

Temmuz ayında en düşük memur maaşı yüzde 6'lık toplu sözleşme artışıyla birlikte 11 bin 836 TL'den 12 bin 546 TL'ye çıkacak. Bunun yanında memur emeklilerinin maaşları ise 7 bin 901 TL'den 8 bin 375 TL'ye çıkmış olacak.

Buna ek olarak Temmuz ayında memurların alacağı aile yardımında da artış yaşanacak. Yüzde 62’lik orana göre çalışmayan eş için 985,76 TL yardım, 1.044,91 TL'ye, 0 ile 6 yaş arası çocuk yardımı 216,84 TL'den 229,85 TL'ye çıkarılırken, 6 yaş ve üzeri çocuk yardımı ise 108,42 TL'den 114,93 TL'ye yükseltilecek.

Depremden sonra hangi yollar kapalı? Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Malatya, Adıyaman KGM kapalı yollar haritası

EKPSS sonuçları 2023! Engelli personel alımı ne zaman? EKPSS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanır?