Ekonomi

Emekli maaşınız iptal olmasın, dikkat! SGK duyurdu!

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan incelemeler sonrası binlerce kişinin emeklilikleri ve sigortaları resmen iptal edildi. İşte detaylar...İşte detaylar

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan incelemeler sonrası binlerce kişinin emeklilikleri ve sigortaları resmen iptal edildi. İşte detaylar...


Emekli olmak için yıllarca uğraşan herkesi yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı! Maaşlarınızın elinizden alınacağı açıklamasıyla birlikte emekliler büyük bir panik içerisine girdi. Hesapların kontrol edilmesi istenirken; birçok kişinin emekliliğinin iptal edildiği haberi geldi.


Sahte iş yeri açarak sırf emekli olabilmek için sigortalarını yatıran kişilere SGK'dan aldıkları ödemelerin faiziyle alınacağı duyuruldu.
 

Kolay emekli olabilmek adına yapılan sahtekarlıklara karşı Sosyal Güvenlik Kurumu incelemelere başladı. 2021 yılında tam tamına 31 bin 479 kişi bu yolla emekli olmaya çalışınca; Sosyal Güvenlik Kurumu araştırma işlemlerini başlatmıştı. 


Sahte iş yeri açarak yatırdığı sigorta döneminde sağlık hizmetlerinden yararlanan kişilerin ödemelerinin faiziyle alınacağını resmen duyurdu. Emekliliklerinin de iptal edileceği açıklandı ve cezai işlem yapılacağı belirtildi.

 

Sağlık çalışanlarına ek gösterge düzenlemesi geliyor! Emekli maaşı ve maaşlarda artış yapılacak!

SGK harekete geçti! Paralar geri istenecek: Onbinlerin sigortası iptal edildi