26 / 10 / 2024

Emekli maaşları kiraya yetmiyor: Emekliler evsiz kalmaktan korkuyor!

Emekli maaşları kiraya yetmiyor: Emekliler evsiz kalmaktan korkuyor!

"Emekliler Yılı" olarak ilan edilen 2024'te emekli vatandaşlar ay sonunu getiremediği gibi kiralarını da ödeyememeye başladı. Emekliler evsiz kalmaktan korkuyor. İşte ayrıntılar...




Son zamanlarda ev kiralarında yaşanan fahiş yükselişler sık sık gündem oluyor. Fahiş kiralardan en çok asgari ücretliler ve emekliler olumsuz etkileniyor. 

Kirada oturan binlerce emekli vatandaş, düşük maaş-fahiş kira kıskacında sıkışmış bir durumda bulunuyor. 2021 Tüm Emekliler Sendikası Genel Başkanı Salman Hürkardeş, emekliler ve fahiş kira konusu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Sözcü'den Cem Yıldırım'ın haberine göre; Salman Hürkardeş, milyonlarca kiracı emeklinin sokağa atılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunun altını çizdi ve emeklilerin son durumunu paylaştı. 

Emekli maaşları kiraya yetmiyor: Emekliler evsiz kalmaktan korkuyor!

HUZUREVİ BULAN EMEKLİLER ŞANSLI 

2021 Tüm Emekliler Sendikası Genel Başkanı Salman Hürkardeş, söz konusu açıklamasında konut sahibi olamayan emeklinin kiralık evlerde fahiş kira bedelleriyle sefillik yaşadığınının altını çizdi. İktidar ve ekonomi yönetiminin akıl tutulması yaşadığını ileri süren Hürkardeş, şunları söyledi:

"Hâlâ borç-faiz ekonomisiyle düze çıkacağımız masalını aktarıyorlar bize. Zihinlerinde dolar milyarderlerine ve milyonerlerine servet vergisi koymak yok, ithalata bağımlılığı düşürmek, döviz soygununa dur demek yok. Varsa yoksa emeklinin, emekçinin üç kuruşuna göz dikiliyor."

Kamuda tasarruf tedbirlerinin de göz boyamaktan ibaret olduğunun altını çizen Hürkardeş, dövizin ve enflasyonun aynı anda yükselmesi sebebiyle maaşların kiraya yetmediğini dile getirdi. 

Hürkardeş, "Milyonlarca kiracı emekli, bırakın ev sahibi olabilmeyi, kirasını ödeyemiyor, sokağa atılma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Huzurevlerinde yer bulanlar kendisini şanslı görüyor" açıklamasında bulundu. 

Emekli maaşları kiraya yetmiyor: Emekliler evsiz kalmaktan korkuyor!

EMEKLİLER EVSİZ KALMAKTAN ENDİŞELİ 

Salman Hürkardeş, emeklilerin evsiz kalma tehlikesi ile ilgili de konuştu ve yakın zamana kadar bizim ülkemizde, ABD’de olduğu gibi binlerce evsiz, sokakta yaşayan büyük kitleler olmamasına sevinildiğini dile getirdi. 

Hürkardeş, "Şu an tam da bu tehlikeyle karşı karşıyayız. Orta Vadeli Program’la halkın kemer sıkmasına neden olan, emekliyi yoksulluğa mahkum eden anlayışa; kaynaklarımızın rantiyeye, tefeciye, döviz milyarderlerine aktarılmasına ‘hayır’ diyoruz" ifadelerini kullandı. 

Uzun süredir durgun giden konut piyasasında hareketlenme başladı!

Ağaoğlu Life’ta 3.7 milyon TL’ye! Yüzde 20 peşinat ve 0 faiz fırsatıyla!

Son dakika asgari ücret açıklaması geldi! 'Harfiyen onlara uyacağız' diyip kararı açıkladı!


Geri Dön