27 / 04 / 2024

Emekli maaşlarına ne kadar seyyanen zam yapılacak? Seçim öncesi işaret edildi, rakam verildi! 

Emekli maaşlarına ne kadar seyyanen zam yapılacak? Seçim öncesi işaret edildi, rakam verildi! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yaptığı açıklamasında emeklilere hak ettikleri parayı vereceklerini söylemesinin ardından, seyyanen zam tartışması yeniden alevlendi. Peki emekli maaşlarına ne kadar seyyanen zam yapılacak? SGK uzmanı Özgür Erdursun, hem tarih hem rakam verdi. İşte o açıklama...



Milyonlarca emekli seyyanen zam müjdesini bekliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı bir son dakika açıklamasında uzun süredir tartışma konusu olan emekli maaşları ile ilgili önemli mesajlar verdi. 

Maaşların yükselmesi için çaba sarfettiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetten gelen 7 bin veya 10 bin TL'lik seyyanen zam açıklamalarına ilişkin "Devletin çalışanlarının yarısından fazlasına maaşlarını vermesek o zaman belki bu ek gideri karlılayabiliriz" yanıtını verdi. 

Ekonomimcom'da yer alan habere göre, Erdoğan, emekli maaşlarının kendilerinden önceki dönemlerle kıyas edilemeyecek seviyelere yükseltmiş olsalar da gönülllerinin vatandaşların yaşamlarını daha iyi şartlarda sürdürmesini istediklerini belirtti. 

Emekli maaşlarına ne kadar seyyanen zam yapılacak? Seçim öncesi işaret edildi, rakam verildi! 

"En düşüğü 10 bin lira olan emekli maaşı ömrünü kendisinin ve ailesinin geçimi için harcamış vatandaşlarımız için yeterli mi? Elbette değil" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında emeklilere hak ettikleri parayı vereceklerinin altını çizdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından emekli maaşlarına seyyanen zam konusu yeniden gündem oldu. 

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, katıldığı bir YouTube kanalında yaptığı açıklamasında seyyanen zam tartışmaları ile ilgili konuştu. Özgür Erdursun, emekli maaaşlarına seyyanen zam gündemiyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı ve tahminini de açıkladı. 

Emekli maaşlarına ne kadar seyyanen zam yapılacak? Seçim öncesi işaret edildi, rakam verildi! 

Muhalefetin, halkın ve emeklilerin kendi baskısıyla, emekliler konusunda bir muhalefet ruhunun oluştuğunu dile getiren SGK Uzmanı Erdursun, emekliye seyyanen zamda seçim öncesini işaret etti. 

Özgür Erdursun, "Benim kafamdaki rakam hiç değişmedi, seyyanen artış olursa eğer 2-3 bin TL olabilir. Maksimum 4 bin TL bir açıklama olacağı yönünde" ifadelerini kullandı.

Bunların yanı sıra emekli bayram ikramiyeleri de sık sık merak konusu oluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin bayram ikramiyelerinin 2 bin TL'den 3 bin TL'ye yükseltildiğini açıklamıştı. 

Milyonlarca emekli, bayram ikramiyelerinin ne zaman hesaplarına geçeceğini merak ediyor. Emekli bayram ikramiyelerinin ödeneceği tarih henüz kesinleşmezken, 1-9 Nisan tarihlerinde hesaplara yatması bekleniyor.

Ev sahibi kiracı savaşından avukatlar da nasibini aldı!

Vakıflar'dan kiracıya yüzde 900 zam! Kasım 2023'te 1.125 TL olan evin kirası şimdi 10 bin TL!

TOKİ'nin Hatay, Osmaniye ve Malatya’daki 7 milyar TL'lik konut ihalesi tepki çekti! 


Geri Dön