Ekonomi

Emekli maaşlarına zam geliyor! Bakan, müjdeli haberi resmen duyurdu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, en düşük emekli maaşlarına zam yapılacağını açıkladı. Temmuz ayında yapılması beklenen zammın 250 TL ile 500 TL arası olacağı konuşuluyor. Yani en düşük emekli maaşı 3 bin TL'ye çıkacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin müjdeli haberi katıldığı canlı yayında resmen kendisi açıkladı

Emeklilere zam müjdesi geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin müjdeli haberi katıldığı canlı yayında resmen kendisi açıkladı.

DETAYLARI 1 MAYIS'TA AÇIKLAYACAK

A Para’ya konuşan Bakan Bilgin, ‘Temmuz ayında bir sürprizimiz olacak, en düşük emekli maaşı artacak. Detayları 1 Mayıs’ta açıklayacağım” ifadelerini kullandı.

BAYRAM İKRAMİYESİ NEDEN ARTMADI?

Emekli bayram ikramiyesinin 27-28-29 Nisan tarihlerinde hesaplara yatacağını hatırlatan Bilgin, "Bin 100 liralık ikramiyeyi biz 400 lira artırmış olsaydık bunun tek seferde maliyeti 10 milyar lira olacaktı ve sadece tek seferlik bir uygulama olacaktı" şeklinde konuştu.

Ocak ayında en düşük emekli maaşı 1500 liradan 2500 liraya yükseltilmişti.

EMEKLİ MAAŞLARINA 500 TL'YE KADAR ZAM MASADA

Diğer yandan zam oranı ile ilgili iddialar ortaya atılmaya başladı. Son olarak ortaya atılan bir iddiaya göre emekli maaşlarına 500 TL'ye kadar zam fikrinin masada olduğu öne sürüldü. 

Dolar şu anda zirveye tırmanıyor! Son dakika dolar kuru

Euro/TL bugün ne kadar oldu? İşte 26 Nisan 2022 son dakika euro kuru

Platin bugün yükseldi! İşte 26 Nisan 2022 platin fiyatı...