Ekonomi

Emekli promosyonlarında Eylül depremi! Emekli promosyonları geri çekildi! Bu bankalar peş peşe duyurdu! Çok acilen bakın

Emekli promosyonlarında Eylül deprem yaşanıyor. Emeklilere verilen promosyonlar geri çekildi. Bu bankalar peş peşe duyurdu. İşte detaylar...Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika detaylarına göre, kamu bankaları konuda sessizliğini korusa da özel bankalar arasındaki rekabet tarihi adeta devleşmişti

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren emekli maaş zammının açıklanmasından sonra pek çok banka da emekli promosyon yarışına girmiş ve emeklilere karşılıksız dev tutarlarda ödeme yapmıştı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika detaylarına göre, kamu bankaları konuda sessizliğini korusa da özel bankalar arasındaki rekabet tarihi adeta devleşmişti. 

Ancak şimdi emekli promosyonlarında Eylül deprem yaşanıyor. Emeklilere verilen promosyonlar geri çekildi. Bu bankalar peş peşe duyurdu. İşte detaylar...

Kamupersoneli'nde yer alan habere göre, emeklilerin yoğun talebi de eklenince bankalar, promosyon ödemelerini çok yüksek rakamlara çıkarttı. Fakat ödemelerin Eylül ayında da sürdürdüğü ama söz konusu rakamların karı kurtarmadığı gerekçesi ile bankalar verdikleri promosyonları geri çekmeye başladı.

ARTMASI BEKLENİYORDU

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, bu sene, emekli promosyon ödemelerini rekor düzeylere çıkaran bankalar için son tarih 31 Ağustos şeklinde belirlenmişti. Yine verilen detaylara göre, ancak yoğun talebe yetişemedikleri için bankalar bu süreyi uzatma kararı aldı ve Eylül ayında da ödeme yapacağını duyurdu. Ayrıca söz konusu bu promosyon ödemelerinin daha da yükselmesi bekleniyordu.

İŞ BANKASI ARTIRMIŞTI

Sosyal Güvenlik Kurumu ve bankalar arasında yapılan anlaşma doğrultusunda 2017'den bu yana milyonlarca emekliye banka promosyonu veriliyor. Verilen bu tutarlar da geçtiğimiz Temmuz ayına kadar cüzi miktarlar şeklinde belirlenmişti. Fakat Temmuz ayındaki zam gelişmesi doğrultusunda emekli müşterilerini arttırmak için promosyon ücretleri de yükseltildi. Eylül'de de devam eden promosyon ödemeleri için artışa devam edeceği bekleniyordu. Fakat beklenen artışı yalnızca İş Bankası yaptı ve 5 bin TL olan promosyon ödemeleri, 7 bin 500 TL şeklinde güncellemiş oldu.

EMEKLİ PROMOSYONLARINDA EYLÜL DEPREMİ 

Geçtiğimiz günlerde özel bir banka yetkilisi emekli promosyon ödemeleri için bir son dakika açıklaması yapmıştı. Yapılan açıklamada bankaların verdiği nakit promosyon ödemelerinin masraflarını kurtarmadığını belirtilmiş ve yavaş yavaş promosyon ödemelerinde geri adım atılacağına ilişkin sinyaller vermişti. Bu açıklama sonrası Akbank ve Garanti BBVA’dan milyonlarca emekliye kötü haber geldi. Promosyonlar geri çekildi ve bu bankalar ödedikleri promosyon tutarlarını indirdi.

AKBANK VE GARANTİ BBVA'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI DUYURDU

En çok tercih edilen bankalar arasında yer alan Akbank, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile Ağustos ayında ödediği nakit promosyon fırsatlarında tutarı indirmişti. Ağustos'ta emeklilere ödenen 7 bin 200 TL promosyon ödemesi yapan Akbank, promosyon ödemesini 6 bin TL'ye kadar düştü.

Garanti BBVA da konu ile ilgili olarak resmi açıklamayı internet sitesi üzerinden yaparak promosyon miktarını indirdiğini duyurdu. Yine verilen detaylara göre, Ağustos'ta emekli vatandaşlara 8 bin TL'ye ulaşan nakit promosyon veren Garanti Bankası Eylül ayı için rakamlarını geri çekti. Banka promosyon ödemelerini 6 bin TL'ye kadar indirdi ve bundan sonra Garanti BBVA 6 bin lira promosyon ödeyecek.

Yine verilen detaylara göre, bu iki bankanın dışında henüz promosyon tutarını indiren banka yok. 

Emekli Sandığı, Bağ-Kur, SSK emeklileri Ocak 2023 zammında son dakika müjdesi! Hemen 1 Ocak 2023 zam tablosuna bakın!

Bankalarda son dakika depremi! Ziraat, Akbank, Yapı Kredi, ING peş peşe açıkladı! Kararı duyan inanamadı! Hemen bakın!

Altın yıl sonunda işte tam da bu kadar olacak! Her dediği tek tek tutan Selçuk Geçer'den son dakika tahmini! Hemen bakın

TOKİ 81 il projesi için tarih belli oldu! 81 il için başvuru dönemi başlıyor! Ucuz konut arayanlar hemen buraya bakın!