Ekonomi

Emekli promosyonu, asgari ücret, emekli maaşı derken bir yere daha büyük zam geliyor! Bakıp öyle eve gidin

Emekli promosyonu, asgari ücret ve emekli maaşı derken bir hizmete daha büyük zam geliyor. İşte eve gitmeden bakmanız gereken o zam. Vatandaşlar bir yandan asgari ücret, emekli promosyonları ve emekli maaşlarıyla ilgili gelişmeleri takip ederken, diğer yandan da yeni gelen zamlar vatandaşların radarına takılıyor

Zam furyası aldı başını gidiyor. Vatandaşlar bir yandan asgari ücret, emekli promosyonları ve emekli maaşlarıyla ilgili gelişmeleri takip ederken, diğer yandan da yeni gelen zamlar vatandaşların radarına takılıyor. Yine Türkiye genelinde çok kullanılan bir hizmete daha zam gelmek üzere. 

Bu yıla yaklaşık 3 bin TL’den başlayan ehliyet fiyatlarına zam gelecek. İstanbul’da faaliyet gösteren sürücü kurslarından birinin kurucusu olan Kadir Çelik, kritik açıklamalarda bulundu. Çelik, yaptığı açıklamasında seneye ehliyet fiyatlarının 6 bin TL ve daha üzeri fiyatlara çıkabileceğini söylüyor.

Çelik, açıklamasında Milli Eğitim Bakanlığı ile valiliklerde kurulan bir komisyon tarafından maliyet esaslı hesaplara göre ehliyet fiyatlarının belirlendiğini söyledi.  Her il için taban fiyat belirlendiğini ifade eden Kadir Çelik’in sözleri şu şekilde:

“Pandemi ile sonrası yaşanan ekonomik krizler nedeniyle dünya genelinde enflasyon oranlarında gözle görülür artışlar yaşamaya devam ediliyor. Bu nedenler ile ehliyet fiyatları belirlenirken güncellenebilir bir taban fiyat çalışması daha da uygun olacaktır”

Kadir Çelik daha sonra yapmış olduğu açıklamada 2023 ehliyet fiyatlarına yönelik açıklamalarda bulundu. 2023 senesi içerisinde B sınıfı ehliyet fiyatının ülke genelinde 6.000 TL ve daha da üzeri seviyelere çıkabileceğini söyledi. Ehliyet alacak vatandaşların elini çabuk tutmasını tavsiye ettiklerini ve 2022 senesi içerisinde yılbaşına varmadan ehliyetlerini bir an önce almaları gerektiğini söyledi. 

 

10 soruda Amerika'da şirket kurmak!

TOKİ Afyonkarahisar Başmakçı’da 2 bin 280 TL taksitle ev sahibi olun! 

Borsa yatırımı hala cazip mi? Yatırımcı ne yapmalı?