Kent Haberleri

Emekli promosyonu için son 7 gün uyarısı! Akbank hesaplara maaşa ek tam 17 bin 500 TL yatırıyor!

Emekliler tarafından merak edilen ve araştırılan emekli promosyonu için bankalardan 30 Haziran 2024 uyarısı yaptı. En çok merak edilen bankalar arasında yer alan Akbank da söz konusu promosyon kapsamında hesaplara 17 bin 500 TL yatırıyor. 

Milyonlarca kişi tarafından merak edilen ve araştırılan banka promosyonlarının Haziran 2024 itibarıyla güncellenmesiyle beraber, emekliler de güncel promosyon rakamları ile ilgili araştırmalar yapıyor. 

Hem hangi bankanın ne kadar promosyon verdiğini hem de promosyon başvurularının nasıl yapılacağını merak eden emeklilerin en çok merak ettiği bankalar arasında da Akbank yer alıyor. 

Aktarılan bilgilere göre eğer maaş yatırma ve çekme konusunda herhangi bir kısıtlama söz konusu değilse emekli maaşını istenilen banka üzerinden almak mümkün. Maaşını taşımak isteyen emeklilerin bankaya bildirim yapması gerekli.  Daha avantajlı bir promosyon olması durumunda taahhüt süresi dolmadan da emekliler bankalarını değiştirebiliyor. Fakat mevcut bankada kalınan sürenin promosyonu alınıyor, kalanı ise iade ediliyor. 

Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan emekli promosyonları bankadan bankaya değişiklik gösteriyor. En çok merak edilen bankalar arasında yer alan Akbank'ın ne kadar promosyon verdiği pek çok kişi tarafından merak ediliyor. 

AKBANK EMEKLİ PROMOSYONU NE KADAR HAZİRAN 2024?

SGK emekli maaşlarını Akbank'tan alanlara 15 bin Türk Lirası'na ulaşan promosyona ek 2 bin Türk Lirası chip-para ile birlikte toplamda 17 bin 500 TL'lik ödül sunuluyor. 

Bu kapsamda emekli maaşlarına göre hesaplara yatırılan promosyon tutarları şu şekilde: 


Maaş Tutar Aralığı    SGK Promosyon Tutarı    Ek Promosyon Tutarı    Toplam promosyon tutarı
0 - 9 bin 999 lira    5 bin lira    1.250 lira    6 bin 250 lira
10 bin TL - 14 bin 999 TL    8 bin TL    2 bin TL    10 bin lira
15 bin TL - 19 bin 999 TL    10 bin TL    2 bin 500 TL    12 bin 500 lira
20 bin TL ve üzeri    12 bin TL    3 bin TL    15 bin lira


AKBANK PROMOSYONUNA NASIL BAŞVURULUR?

SSK, Bağkur veya Emekli Sandığı emekli maaşını 1 Haziran ile 30 Haziran 2024 tarihleri arasında Akbank'a taşıyanlar ve 3 sene boyunca aylığını bankadan almayı taahhüt eden emekliler nakit promosyon alıyor. 1 Haziran 2024 tarihi itibarıyla Akbank’ta promosyon taahhüdü bulunan ya da bir diğer SGK Emekli Maaşını Akbank’a taşıyan müşteriler promosyon alamıyor. 

"Emekli Promosyon Taahhütnamesi" ni imzalayarak, promosyon başvurularını yapan müşterilerin ilk emekli maaşlarının Akbank'a yatmasına istinaden takip eden 3 iş günü içinde ödemeleri gerçekleştiriliyor.

 

Burak Özçivit ve Fahriye Evcen Bodrum'dan 4 milyon 250 bin dolara villa satın aldı!

Harvard raporu: Kiracıların sadece yüzde 6’ya yakını ev alabiliyor!

En düşük memur maaşı 23.608 TL, en düşük emekli maaşı 16.642 TL! Temmuz zammından önce seyyanen zam!