30 / 04 / 2024

Emekli Temmuz zammı 2024! SSK, BağKur emeklisi için rakamlar geldi! En düşük emekli maaşı kaç TL olacak? 

Emekli Temmuz zammı 2024! SSK, BağKur emeklisi için rakamlar geldi! En düşük emekli maaşı kaç TL olacak? 

Ocak-Haziran dönemi için emekli zammı yüzde 49,25, en düşük emekli maaşı da 10 bin TL şeklinde açıklandı. Temmuz ayında 2 düzenleme daha yapılacak. Emekliye zam oranı belirlenecek ve taban aylıklar yükselecek. Milyonların merak ettiği hesaplar tek tek yapıldı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Eroğan, 2024 yılını 'Emekliler Yılı' olarak açıklamıştı. Bu yıl 16 milyon emekliyi ilgilendiren önemli düzenlemelere imza atılacak.

Öncelikle emeklilerin gelirini yükseltecek ve onların hayatını kolaylaştıracak tedbirler belli bir takvim kapsamında uygulamaya alınacak.

Sabah Gazetesi'nden Faruk Erdem'in haberine göre; TÜİK'in açıklamasının ardından emekli maaşları için 3 aylık enflasyon hesabı belli oldu. Nisan, Mayıs ve Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından da emekli maaşı zammı kesinleşmiş olacak. 2024'ün ilk yarısı için uygulanan 10 bin lira en düşük emekli maaşı senenin ikinci yarısı için yeniden yükselecek.

Emekli Temmuz zammı 2024! SSK, BağKur emeklisi için rakamlar geldi! En düşük emekli maaşı kaç TL olacak? 

Emeklilerin taban maaşları geçtiğimiz Ocak'ta 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltildi. Ayrıca bayram ikramiyelerine de yüzde 50 artış uygulandı ve 3 bin TL olarak güncellendi. Kök maaşı 10 bin liradan düşük olan tüm emekliler, şu an 10 bin TL maaş alıyor. 

Bu taban maaşın yeniden değerlendirilerek artırılması, Temmuz'da gündeme gelecek. 

Ayrıca kök maaş uygulamasında da en düşük maaşlardan başlanarak seyyanen artışlar da yine masada yer alacak formüllerden. Bu şekilde düşük maaşlardan başlayarak emeklilerin gelirinde önemli bir yükselişe gidilmiş olacak.

Emekli Temmuz zammı 2024! SSK, BağKur emeklisi için rakamlar geldi! En düşük emekli maaşı kaç TL olacak? 

Tüm bunların yanı sıra emekliler için bir süredir uygulanan refah payının da Temmuz ayında yeniden değerlendirilmesi planlanıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına 6 aylık enflasyon oranı kadar yılda iki defa zam uygulanıyor. 

Temmuz'da uygulanacak zam ve refah payını belli edecek 6 aylık enflasyon oranı merak edilirken ilk 3 aylık rakam da kesinleşti. İlk 3 aylık (Ocak, Şubat, Mart) enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 15,06 zam ortaya çıkarken, geriye 3 ayın verisi kaldı. 

5 aylık enflasyon tahminleri yüzde 21,01-22,67 seviyelerinde seyrediyor. Maaş zamları ilk 6 aylık oran ile belirlendiği için, bu oranlar Haziran enflasyon rakamına göre yükselecek. Örneğin; ilk 6 aylık TÜFE yüzde 24 olursa, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de yüzde 24 zam yapılacak. 

5 aylık enflasyon tahminlerine göre memur emeklilerinin yüzde 10'luk zammı enflasyon farkıyla yüzde 15,77-17,34 seviyesine erişecek. Temmuz zammı hesaplanırken, Haziran enflasyonu da göz önüne alınacak ve bu ayın rakamına göre oran artacak ya da düşecek. Örneğin ilk 6 aylık TÜFE yüzde 24 olursa memurların ve emeklilerinin enflasyon farkı yüzde 7,83'ü, Temmuz zammı da yüzde 18,61'i görecek. İlk 6 aylık TÜFE yüzde 25,5 olarak gelirse de enflasyon farkı yüzde 9,13'ü, Temmuz zammı yüzde 20'yi geçecek. 

QNB Finansbank emekli promosyonunda son dakika! Nisan 2024 yeni emekli paketiyle hesaplara işte tam bu kadar yatırılacak

Mağdur ev sahibi: Yüzde 25 zam sınırıyla bizim paramız, kiracılara verildi! 

0.69 faizli konut kredisinin aylık ödemesi kaç TL? 400 bin, 500 bin, 1 milyon 1.5 milyon TL hesaplama tablosu!

Evi, arsası, iş yeri olanlara son dakika uyarısı: Bu tarihe kadar ödemeyene ceza var! 


 


Geri Dön