Ekonomi

Emekli ve memurların 1 Ocak 2023 zam rakamları ortaya çıktı! Acil bu tabloya bakın!

TÜİK, milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen temmuz ayı enflasyon rakamlarını geçtiğimiz günlerde açıkladı. SGK uzmanı Özgür Erdursun memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 1 Ocak'ta ne kadar zam yapılacağını duyurdu. İşte detaylar... Açıklanan rakamlardan sonra tüketici fiyatları temmuz ayında yüzde  2

TÜİK, milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen temmuz ayı enflasyon rakamlarını geçtiğimiz günlerde açıkladı.  Açıklanan rakamlardan sonra tüketici fiyatları temmuz ayında yüzde  2.37 artarken, yıllık enflasyon ise yüzde 79.6 şeklinde oldu. Bu rakamlar ile ilgili değerlendirmeler yapan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 1 Ocak 2023 tarihinde ne miktarda zam yapılacağını açıkladı.

Peki memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 1 Ocak'ta ne kadar zam yapılacak? İşte detaylar...

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, ilk olarak TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamına dair yorumlar yaptı.

TÜİK temmuz ayı enflasyon oranı olarak yüzde 2.37, yıllık enflasyon rakamını ise yüzde 79.60 şeklinde açıkladı. Bağımsız kuruluş olan ENAGrup ise temmuz ayı aylık enflasyon oranını yüzde 5.03 yıllık enflasyon oranını ise yüzde 176 şeklinde açıkladı.

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Sosyal Güvenlik Uzmanı ve İktisatçı Özgür Erdursun da bugün bildirilen enflasyon rakamlarına dair resmi sosyal medya hesabı Twitter’dan bir tweet paylaştı.

Yaptığı açıklamada enflasyon rakamının düşük olmasını önemseyen Özgür Erdursun, Aralık'ta TÜİK tarafından açıklanan rakamların bu oranlarda çıkması durumunda yılbaşında memurlara ve emeklilere yapılacak zam oranı hakkında, "Temmuz ayı enflasyonu % 2.37. Aralık ayına kadar TÜİK enflasyonu aylık bu oranlarda açıklarsa memura, memur emeklilerine, SSK, Bağ-Kur emeklilerine 1 Ocak 2023’de % 15 zam(enflasyon farkı) verilir…" ifadelerini kullandı

MEMUR EMEKLİ ZAM TABLOSU

Temmuz ayı enflasyonu: Yüzde 2.37 
SSK, Bağ-Kur emeklilerine 1 Ocak 2023 tarihinde yüzde 15 zam
(TÜİK enflasyonu aylık bu oranlarda açıklarsa)

TÜİK AÇIKLADI

TÜİK, merakla beklenen temmuz 2022 ayına ilişkin tüketici enflasyonunu duyurdu. Açıklanan resmi detaylara göre; tüketici fiyatları temmuz ayında yüzde 2.37 artış gösterdi. Yıllık enflasyon yüse 79.6 şeklinde oldu. Beklenti yıllık yüzde 80 seviyesindeydi. Tüketici Fiyat Endeksi, temmuz 2022 Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 79,60, aylık yüzde 2,37 oldu. TÜFE'deki (2003 = 100) değişim 2022 yılı temmuz ayında bir önceki aya göre % 2,37, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 45,72, bir önceki yılın aynı ayına göre % 79,60 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 49,65 olarak kayıtlara geçti. Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup yüzde 25,79 ile haberleşme şeklinde açıklandı. Buna karşılık, bir önceki senenin aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 119,11 ile ulaştırma şeklinde oldu.

Sürücüler bayram edecek! Benzin ve motorine son dakika indirim müjdesi! BP, Opet, PO, Total fiyat listesi 5 Ağustos 2022

Emeklilere müjde! Bu bankanın verdiği promosyonu görünce gözleriniz yuvalarından fırlayacak! Hemen 7.500 lira alın!

Emekli maaşlarına gelecek yeni zammı açıkladı! Tarihi bile şimdiden belli