Kent Haberleri

Emeklilerin uykularını kaçıracak rakamlar tek tek hesaplanıyor! En düşük maaşını duyanın ağzı açık kalıyor! Acil bakın!

Emeklilerin uykularını kaçıracak rakamlar tek tek hesaplanıyor. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte merak edilen soruların yanıtı...Konu ile ilgili olarak verilen bilgiye göre, kalan 3 ayın sonunda açıklanacak olan emekli zam oranı için de belirleyici olmuş olacak

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) pek çok kişinin merakla beklediği Temmuz, Ağustos, Eylül enflasyon oranları geçtiğimiz günlerde resmen açıklandı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgiye göre, kalan 3 ayın sonunda açıklanacak olan emekli zam oranı için de belirleyici olmuş olacak. Enflasyon oranının altında olmaması beklenen 2023 zammı hesaplamaları milyonlarca emekliyi de yakından ilgilendiriyor. Yine verilen son dakika detayına göre, vatandaşların enflasyona ezdirilmeyeceği şeklindeki mesajlar SSK ve Bağ-Kur emekli maaş zammı için beklentileri de artırmıştı.

Emeklilerin uykularını kaçıracak rakamlar tek tek hesaplanıyor. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte merak edilen soruların yanıtı...

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAMMINDA SON DURUM NE?

Temmuz zammında emekli ve memurlar için resmi oranlar şu şekildeydi;

6 aylık enflasyon oranları 42,35 olarak;
SSK ve Bağ-Kur Temmuz ayı zammı: 42,35 olarak;
Memur enflasyon farkı: 34,85 olarak;
Memur toplu sözleşme zammı: 7 olarak;
Memur ve memur emeklisi zam oranı: 41,68 şeklinde açıklandı.

Maaşlara yüzde yüz 33'lük zam geldi

Sabah'ta yer alan habere göre,, milyonlarca emeklinin merakla beklediği Temmuz zammı ile en düşük emekli maaşı 3 bin 500 TL şeklindeydi.  Böylece Temmuz ayından itibaren Türkiye'de en düşük emekli maaşı 3 bin 500 TL oldu.

Resmi olarak açıklanan bu rakam 2022 Ocak ayında yüzde 66 artış gösterdi ve 1.500 TL'den, tam 2 bin 500 TL'ye çıktı. 1.500 liradan 3 bin 500 TL'ye çıkıştaki artışa bakıldığında en düşük emekli maaşına da tam tamına yüzde 133'lük zam geldi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI AÇIKLANDI MI? EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLUR?

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren emekli maaşları ile ilgili verilen son dakika detaylarına göre, Ocak 2022 döneminde sosyal refah düzenlemesiyle en düşük SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı yüzde 66 yani 1.000 lira artış göstermiş ve 1.500 Türk Lirası'ndan 2 bin 500 Türk Lirası'na çıkartılmıştı. Yine açıklanan resmi rakamlara göre, Temmuz döneminde de benzer durumlar yaşandı. En düşük emekli maaşı da 3 bin 500 liraya çıkmış oldu.

Milyonlarca emeklinin beklediği Ocak 2023 zammı döneminde de benzer şekilde en düşük emekli maaşı için görülmesi bekleniyor.. 2023 yılı için en düşük emekli maaşında 4 bin 500 Türk Lirası rakamı da öne çıkan rakam olarak belirtiliyor. 

Altının Efendisi İslam Memiş'ten son dakika uyarısı geldi! 1 gram bile altını olanlar dikkat! Resetleme başladı!

Emekli promosyonlarında son dakika depremi! SGK açıkladı, duyan inanamadı! Ziraat, Halkbank Vakıfbank'tan en az 5 bin TL

TOKİ sosyal konut projelerine 7.2 milyon kişi başvurdu!