Ekonomi

Emekli ve memurun temmuz zammı açıklandı! En düşük emekli zammı ne kadar olacak?

Gözler SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı zam oranına çevrildi. Temmuz 2022’de emekli zammı ne kadar olacak, en düşük emekli maaşına kaç TL zam yapılacak?Emekliler her yıl ocak ve temmuz ayında maaşına zam alıyor

Temmuz ayına doğru yaklaşırken emekli zammı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Emekliler her yıl ocak ve temmuz ayında maaşına zam alıyor. Emekli zam oranın belirlenmesinde enflasyon rakamlarının etkili olması sebebiyle gözler SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı zam oranına çevrildi. Peki Temmuz 2022’de emekli zammı ne kadar olacak, en düşük emekli maaşına kaç TL zam yapılacak?

Emekli maaşlarına yapılan zammın belirlenmesinde enflasyon rakamları etkiliyor. 6 aylık enflasyon verisinin belli olması içinse haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması bekleniyor. 5 aylık enflasyon verisi yüzde 34,69 olarak istatistiklere yansıyor.

EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK? 

CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, memur ve memur emeklilerinin, işçilerin ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı zamma ayrı ayrı bakmak gerektiğini söyledi. ¨Memur ve memur emeklilerinin toplu sözleşme gereği 2022 yılının ikinci 6 ayına yönelik yüzde 7’lik zamları ceplerinde. Mayıs ayında enflasyon geldi¨ diyen Kaya şöyle devam etti:

¨Yüzde 7’yi düştükten sonra kalan rakamı memur ve memur emeklileri için ilave edeceğiz. O rakam da yaklaşık olarak 34,69’a gelmiş oluyor. İşçi ve Bağ-Kur emeklilerinde ise 2022 yılının ilk 6 aylık dönemine ilişkin gelecek enflasyona bakılacak. Enflasyon rakamına baktığımızda mayıs ayında yüzde 34,69 oldu. Haziranda tahmini olarak aylık yüzde 3 enflasyon rakamı bekleniyor. Bunu da ilave edince yüzde 37-38 seviyelerinde bir enflasyon rakamı çıkmış olacak. Bu da maaşlara yansıtılmış olacak.

Emekli ikramiyelerinde son dakika! Emekli ikramiyesinin yatacağı tarihi hemen öğrenin! İkramiye işte bu tarihte yatacak!

Bayram ikramiyelerine zam sinyali! Milyonlarca emekli bekliyor! Bayram ikramiyesine ne kadar zam yapılacak? 

Emekli olmak isteyenler dikkat! Bu tarihten önce davranan 40 bin lira kaybeder