05 / 05 / 2024

Emekli zammı için beklenen haber geldi! Üç bakan masaya oturdu! SGK, Bağ-kur, 4A, 4B emeklileri hemen baksın!

Emekli zammı için beklenen haber geldi! Üç bakan masaya oturdu! SGK, Bağ-kur, 4A, 4B emeklileri hemen baksın!

Memur maaşlarına yapılan zamların ardından gözler emekli maaşlarına çevrildi. Düşük kalan emekli maaşlarında emeklilerin günlerdir beklediği zam haberi nihayet geldi. Üç bakan bir araya gelerek ortak kararlarını açıklayacak. SGK, Bağ-kur, 4A, 4B emeklileri hemen baksın...



Emekli maaşı iyileştirme çalışmaları için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 Bakanlığa talimat verdi. Önümüzdeki hafta bakanların katılımı ile son karar verilecek. Emekli zammı için masada üç formül buluuyor. Bu formüller toplantıda sunulmasının ardından emekli maaşları da resmen şekillenmiş olacak. Peki emekli maaşları ne kadar olacak? SGK, Bağ-kur, 4A,4B emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? 

 Emekli zammı için beklenen haber geldi! Üç bakan masaya oturdu! SGK, Bağ-kur, 4A, 4B emeklileri hemen baksın!

EMEKLİ ZAMMINDA BEKLENEN HABER GELDİ!

Milyonlarca emeklinin yakından takip ettiği zamlı maaşlar için sona gelindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yaklaşık 17 milyon emekli için yürütülen emekli zammı çalışmalarında üç formül ortaya atıldı. Emeklilere verilecek zam kararı önümüzdeki hafta netliğe kavuşacak. 

3 BAKAN MASAYA OTURACAK!

Emekli maaşı ek iyileştirme çalışması için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan ile bir araya gelecek.  Önümüzdeki hafta yapılması beklenen toplantıda emekli maaşı ek iyileştirme çalışmalarının son şekli verilecek. 

 Emekli zammı için beklenen haber geldi! Üç bakan masaya oturdu! SGK, Bağ-kur, 4A, 4B emeklileri hemen baksın!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EMEKLİ MAAŞI AÇIKLAMASI GELDİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli zammı için,ilgili bakanın çalışmaları sürdürdüğüne değinerek sürecin fazla uzamayacağını belirtt.

Erdoğan 2024'e bunun kararının verilmiş olarak girileceğini açıklayarak ''Biz ekonominin kronik problemlerini çözerken işçilerimizin, memurlarımızın yanı sıra emeklilerimizi de enflasyona ezdirmemek için çabalıyoruz. Bu konuda attığımız adımlar mevcut. Emeklilerimizin sıkıntılarını da biliyoruz.

Toplumun tüm kesimlerine yönelik adımlar attığımız gibi onların da yaşam koşullarını iyileştirici adımlar atacağız.

Uyguladığımız Orta Vadeli Programın başarıya ulaşmasıyla beraber oluşacak refah artışında toplumun tüm kesimleri gibi tabii ki emeklilerimiz de payını alacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emeklilerimizin hak ettikleri refah düzeyine ulaşmaları için gayret göstereceğiz" dedi.

 Emekli zammı için beklenen haber geldi! Üç bakan masaya oturdu! SGK, Bağ-kur, 4A, 4B emeklileri hemen baksın!

CEVDET YILMAZ: DENGELEYİCİ BİR ÇALIŞMA YAPACAĞIZ!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emekli maaşı zamları hakkında dengeleyici bir çalışma yapılacağını açıkladı. Bu konuda yıl sonuna kadar çalışmaların tamamlanacağın belirtti.

BAKAN ŞİMŞEK: EMEKLİLERİMİZİ ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de emekli zammı konusunda, emeklileri enflasyona ezdirmeyeceklerini açıkladı. 

BAKAN IŞIKHAN'DAN SON DAKİKA EMEKLİ MAAŞI AÇIKLAMASI!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emeklilerin, işçilerin ve memurlarrın enflasyona ezdirilmediğini söyleyerek bundan sonra da aynı anlayışla devam edeceklerinin altını çizdi. 

 <#resim>

EMEKLİ MAAŞINDA 3 FORMÜL!

Emekli maaşı için yapılacak ek iyileştirme ve ara zam yasa ile yapılacağından, en erken Ekim ayında Meclis'in gündeminde yer alacak.

Emekliler Ekim ayında Meclis'e taşınacak torba teklife iyileştirmenin de eklenmesini beklerken, çalışmada 3 başlığın masaya yatırıldığı belirtiliyor. Burada hem kök aylıkları artıracak hem en düşük emekli aylığı ödemesini yükseltecek formüller masada bulunuyor.

Birinci formül emeklilerin tamamına bir oransal artışın olması. Bu artış refah payı şeklinde yansıtılabilir. Buna göre Temmuz ayında refah payı ile birlikte yüzde 25 zam alan emeklilere ilave bir artış daha yapılmış olacak.

İkinci formül ise kök maaşlara yapılacak bir seyyanen artış olarak düşüşünebilir. Burada Temmuz ayında kök maaşı 7.500 TL'nin altında kalan emekliler yüzde 25 zam almış kök maaşları artmış ancak ellerine geçen para 7.500 TL'de kalmıştı.

Bu durumun düzeltilmesi de sağlanmış olacak. Burada seyyanen artışın kademeli olarak artırılması da söz konusu olabilir. En düşük maaştan başlayarak bir kademe artışı gündeme gelebilir.

Üçüncü formülde ise taban maaşın artırılması geliyor. 3.500 TL olan taban maaş önce 5.500 TL'ye ve ardından da 7.500 TL'ye yükseltilmişti.

Bunun altında maaş alan emeklilerin aylıkları 7.500 TL'ye tamamlanarak ödeniyor. Burada Hazine desteği sağlanarak taban maaşa ulaşılıyor.

Taban maaşta yapılacak bir artış emeklilerin alacakları en düşük aylığı da yükseltmiş olacak. Böylece Hazine desteği artırılacak ve emeklilere bir iyileştirme yapılmış olacak ve konuşulan rakamın 10 bin lira olduğu belirtildi. 
 

Emeklilikte son dakika! 3600 günle nasıl emekli olunur? EYT'de geciken maaşlar için faiz ödenecek mi? Aman dikkat! 

Geri Dön