Ekonomi

Emekli zammında çifte zam mı yolda? İşte herkesi heyecanlandıran haber!

Emekli maaşlara yapılacak zam için milyonlarca emekli nefeslerini tutmuş bekliyor. Ocak ayında yapılacak zam için yapılan emekli maaş zammı tahminleri bir hayli dikkat çekiyor. Peki 2023 emekli maaşı ne kadar olacak?Ocak zammı için gözler hükümete çevrildi

Emekli maaş zammına dair açıklanan her detay ilgi ile takip ediliyor. Ocak zammı için gözler hükümete çevrildi. Son olarak temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 42,35 oranında zam uygulanmıştı. Enflasyon farkına göre belirlenen emekli zammının ilk 3 ay farkı netlik kazandı. Emekli maaşlarına yapılacak zammın ne kadar olacağı 6 aylık enflasyon rakamlarına bağlı.

İşte emekli maaşı zammına dair araştırılan ayrıntılar…

2023 OCAK EMEKLİ MAAŞI BELLİ OLDU MU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamaların zamma refah payı getirileceği sinyali olarak yorumlandı. Enflasyon farkına göre belirlenen emekli zammının ilk 3 ay farkı belli oldu.

Emekli maaş zammı beklentisi tahminleri vatandaşların gündemini meşgul ediyor. SSK ve Bağ-Kur'lular tarafından emekli zammının ne kadar olacağı merak ediliyor. Ocak ayıyla birlikte emekli maaşlarına yapılacak zam tutarını sorgulanıyor. Peki, emekli maaş zammı ne kadar olacak? İşte 2023 emekli zammına dair yapılan son açıklamalar…

6 AYLIK ENFLASYON BELİRLEYİCİ OLACAK!

Emekli zammı ocak ve temmuz aylarında 6 aylık enflasyon rakamlarına göre belirleniyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, ocak ayında Temmuz ile Aralık dönemindeki 6 aylık enflasyon oranı kadar, temmuz ayında ise Ocak ile Haziran dönemindeki 6 aylık enflasyon rakamları kadar zam alıyor. İlk 3 aylık farkı çifte zam yapılacağına dair beklentileri doğurdu.

2023 EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Haziran ayında yapılan zammın ardından; Temmuz ayının Haziran ayına göre, Ağustos ayının Temmuz ayına göre ve Eylül ayının Ağustos ayına göre enflasyon farkları toplandığında enflasyondaki yüzde 6.91 artış TÜİK tarafından tespit edildiği açıklandı.

Bu şekilde 6 aylık enflasyon farkının yarısı belli oldu. Kalan 3 ayın bir önceki aylara göre enflasyon farklarının da toplanıp 6,91'e eklenmesi ile 6 aylık enflasyon farkı belli olmuş olacak. Diğer 3 ayın enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte enflasyon farkı ortaya çıkacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

2022 yılı ilk 6 aylık enflasyon farkına göre memura 41,69 ve emekliye yüzde 42,35 oranında zam yapıldı. Gerçekleşecek olan enflasyonun yüzde 15 oranında olması durumunda emeklilerin en az yüzde 15'lik zam alacağı tahmin ediliyor.

Ehliyet yenileme süresi uzatıldı mı? Ehliyet yenilemek için ne yapmam gerek?

Bakanlık açıkladı! Yetişen 3.400 TL alıyor! İşte detaylar!